Bestelhulp

Uw gordijnen meten

Hoogte meten

De hoogte wordt gemeten vanaf de bovenkant rail/ roede tot aan de vloer of vensterbank. De marge om de gordijnen te laten vrij hangen wordt automatisch door ons programma berekend zodat de gordijnen mooi en soepel vallen.

Let op: Voor gordijnen die worden bevestigd aan ringen dient er vanaf de onderkant van de roede gemeten te worden.

Breedte meten

De breedte is hetzelfde als de breedte van de rail of roede, van eindstop tot eindstop. Mocht er nog geen rail of roede opgehangen zijn. Meet dan het kozijn waar het gordijn komt te hangen en tel daar 40 cm bij op.

Tips bij het meten:

  • Maak gebruik van een metalen rolmaat die lang genoeg is om in één keer de gehele breedte en hoogte te meten.
  • Wanneer je al in het bezit bent van een rail of roede, hang deze dan eerst op voordat je gaat meten.
  • Indien je nog niet beschikt over een rail of roede, is ons advies om het gordijn aan beide weerszijde 20cm breder te maken dan het kozijn.
  • Houdt bij het meten rekening met uitstekende delen en eventueel met een nog te leggen vloer.
  • Om vergissingen te voorkomen is het verstandig om twee keer te meten.


Gordijnen voor rails of een roede

Rails - Gordijnen voor rails;

De gordijnen voor rails worden geconfectioneerd met luxe verstelbare haakjes. Als je hebt gekozen voor deze ophangmethode kun je de gordijn laten uitvoeren met een enkele, dubbel of triple plooi. Ook kun je gordijnrails bestellen bij 123gordijn.nl. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice per 0800 - 7464444 of per service@123gordijn.nl. Je wordt direct geholpen.

Roede - Gordijnen met zeilringen;

Alle stoffen van de collectie zijn geschikt om te confectioneren met zeilringen. De zeilringen worden in het gordijn ‘geslagen’ en zijn verkrijgbaar in vier kleuren. Messing, nikkel, zwart en RVS. Wil je gordijnen met een robuuste en stoere look? Kies dan voor confectie met zeilringen.

Roede – Ringen aan roede;

Wil je geplooide gordijnen ophangen aan een roede? Dan sluit deze confectie aan op je voorwaarden. De marge tussen roede en gordijn, gordijn en vensterbank/ vloer wordt automatisch berekend door ons programma.

Roede - Lussen gordijnen;

Wat de naam al doet vermoeden zijn lussen gordijnen geconfectioneerd met lussen aan de bovenzijde van het gordijn. De gordijnen kunnen gemakkelijk worden opgehangen aan een roede en zijn niet uitgevoerd met een plooi.


Enkele, dubbele of een triple plooi

Enkele plooi

De enkele plooi wordt vaak toegepast bij gordijnen die een maximale hoogte hebben van 180cm. Tot deze hoogte zijn de plooien helemaal zichtbaar tot aan de onderzijde van het gordijn. Ons advies is wanneer uw gordijnen hoger zijn dan 180 centimeter dan te kiezen voor een dubbele of zelf een tripple plooi.Voor een enkele plooi is het minste stof noodzakelijk.

Een licht plooi zorgt voor een licht golf en een strakke uitstraling. Voor een slaap- of kinderkamer is een enkele plooi een perfecte oplossing.

Dubbele plooi (vlinderplooi)

Een dubbele plooi, ook wel vlinderplooi genoemd, zorgt voor een rijkere uitstraling. Bij deze wijze van confectie wordt er echter meer stof gebruikt dan bij een enkele plooi.

Wij adviseren om gordijnen die bestemd zijn voor de woonkamer of langer zijn dan 180 centimeter, uit te laten voeren met een dubbele plooi.

Tripleplooi

De triple plooi is de meest luxe manier van plooien. De plooien zijn helemaal tot aan de onderzijde van het gordijn goed zichtbaar.

Wij adviseren om lichte stoffen, vitrages, inbetweens te laten uitvoeren met een triple plooi.


Lichtdichte, standaard of bijpassende voering

U kunt bij het bestellen kiezen tussen drie verschillende voeringen voor uw gordijn. Standaard lichte kleur, standaard bijpassende kleuren lichtdicht.

Standaard licht kleur

Het voeren van een gordijn is vrijwel in elke situatie aan te raden. Een gevoerd gordijn heeft een langere levensduur.

De kleur die gebruikt wordt bij deze optie is wit of gebroken wit.

Standaard bijpassende kleur

De bijpassende kleur wordt gekozen door ons atelier. Wanneer de kleur niet te combineren is met dezelfde kleur zal het gordijn met een (gebroken)witte kleur worden gevoerd.

Lichtdichte voering

U kunt uw gordijn laten voeren met een lichtdichte voering. De voering bestaat uit 70% polyester en 30% katoen. Deze voering zorgt ervoor dat uw kamer volledig wordt verduisterd.

Ons advies is om uw slaapkamers te voeren met een lichtdichte voering.


Losse stof bijbestellen

Wil je zelf de gordijnen maken? Wil je een eigen kussentje maken met dezelfde stof?

Alles is mogelijk bij 123gordijn. Laat je adviseren door de klantenservice hoeveel stof je nodig hebt om je gordijnen te maken. Wij staan voor je klaar!


Proefstalen aanvragen

Wij begrijpen als geen ander dat het vrij belangrijk is om eerst de stof te hebben gezien voordat je een bestelling gaat plaatsen. Daarom kun je bij ons, kosteloos, proefstalen aanvragen. Ga naar uw gewenste stoffen en druk op BESTEL PROEFSTAAL. Vul uw gegevens in en u heeft binnen twee (werk)dagen al uw proefstalen in de brievenbus.

Snel en betrouwbaar. Dat is 123gordijn.nl!


Specifieke gordijn wensen

Een speciale vorm of afmeting? Schuin raam of een grootschalig project? Laat je adviseren door één van onze stylisten om aan je wensen te kunnen voldoen. Alles wordt geregeld!

Mocht je specifieke wensen hebben neem dan contact op met één van onze medewerkers. Je kunt ons gratis bereiken op 0800 – 7464444 of service@123gordijn.nl! Kortom ‘Wij helpen je graag’