Bestelhulp

Je gordijnen meten

Hoogte meten

De hoogte wordt gemeten vanaf de bovenkant rail of roede tot aan de vloer of vensterbank. De marge om de gordijnen te laten vrij hangen is 2cm – dit betekend dat wij deze 2cm inhouden van de door jou opgegeven hoogte zodat de plooien in het gordijn mooi en soepel vallen.

Let op: Voor gordijnen die aan ringen worden opgehangen dient er vanaf de onderkant van de roede gemeten te worden.

Breedte meten

De breedte is hetzelfde als de breedte van de rail of roede, van eindstop tot eindstop. Mocht er nog geen rail of roede opgehangen zijn. Meet dan het kozijn waar het gordijn komt te hangen en tel daar 40 cm bij op.

Tips bij het meten:

  • Maak gebruik van een metalen rolmaat die lang genoeg is om in één keer de gehele breedte en hoogte te meten.
  • Meet op 2 of 3 verschillende punten de hoogte na, bij scheve muren of ramen kan er een afwijking in de hoogte zijn, neem altijd de kortste maat voor de hoogte.
  • Wanneer je al in het bezit bent van een rail of roede, hang deze dan eerst op voordat je gaat meten.
  • Houd bij het meten rekening met vensterbanken, radiatoren of andere uitstekende delen en eventueel met een nog te leggen vloer.
  • Meten is weten! Om vergissingen te voorkomen is het verstandig om twee keer te meten.


Gordijnen voor rails of een roede

Rails - Gordijnen voor rails;

De gordijnen voor rails worden “hangklaar geleverd” en geconfectioneerd met luxe verstelbare haakjes. Als je hebt gekozen voor deze ophangmethode kun je het gordijn laten uitvoeren met een enkele, dubbele of wave plooi.

Roede - Gordijnen met zeilringen;

Wil je gordijnen met een robuuste en stoere look? Kies dan voor confectie met zeilringen. Alle stoffen van de collectie zijn geschikt om te confectioneren met zeilringen. De zeilringen worden in het gordijn ‘geslagen’ en zijn verkrijgbaar in drie kleuren: nikkel, zwart en rvs.

Roede - Ringen aan roede;

Wil je geplooide gordijnen ophangen aan een roede? Dan sluit deze confectie aan op je voorwaarden. De marge tussen roede en gordijn, gordijn en vensterbank/ vloer wordt automatisch berekend door ons programma.


Enkele, dubbele, tripple of een wave plooi

Enkele plooi

De enkele plooi wordt vaak gekozen bij gordijnen die een maximale hoogte hebben van 180cm. Tot deze hoogte zijn de plooien helemaal zichtbaar tot aan de onderzijde van het gordijn. Ons advies is wanneer uw gordijnen hoger zijn dan 180 centimeter dan te kiezen voor een dubbele of zelfs een tripple plooi.

Een enkele plooi zorgt voor een lichte golf en een strakke uitstraling. Voor een slaap- of kinderkamer is een enkele plooi een perfecte oplossing.

Dubbele plooi (vlinderplooi)

Een dubbele plooi, ook wel vlinderplooi genoemd, zorgt voor een rijkere uitstraling. Bij deze wijze van confectie wordt er echter meer stof gebruikt dan bij een enkele plooi.

Wij adviseren om gordijnen die bestemd zijn voor de woonkamer of langer zijn dan 180 centimeter, uit te laten voeren met een dubbele plooi.

Tripleplooi

De triple plooi is de meest luxe manier van plooien. De plooien zijn helemaal tot aan de onderzijde van het gordijn goed zichtbaar.

Wij adviseren om bij hoogtes, bij de luchtige stoffen en vitrages – inbetweens, een triple plooi te kiezen.

Waveplooi

Bij een waveplooi wordt er een speciale band aan de bovenkant van het gordijn vastgezet, waarin haakjes worden ingestoken die op een vaste afstand van elkaar hangen. Dit geeft het gordijn een golvend-effect. Eigenlijk hangt het gordijn hetzelfde als bij zeilringen maar dan op een rail. Wave-gordijnen worden "hangklaar geleverd" met glijders om te bevestigen aan een rail.


Lichtdichte, standaard of bijpassende voering

Je kunt bij het bestellen kiezen tussen drie verschillende voeringen voor uw gordijn. Standaard lichte kleur, standaard bijpassende kleuren lichtdicht.

Standaard licht kleur

Het voeren van een gordijn is vrijwel in elke situatie aan te raden. Een gevoerd gordijn heeft een langere levensduur.

De kleur die gebruikt wordt bij deze optie is wit of gebroken wit.

Standaard bijpassende kleur

De bijpassende kleur wordt gekozen door ons atelier. Wanneer de kleur niet te combineren is met dezelfde kleur zal het gordijn met een (gebroken)witte kleur worden gevoerd.

Lichtdichte voering

Je kunt uw gordijn laten voeren met een lichtdichte voering. De voering bestaat uit 70% polyester en 30% katoen. Deze voering zorgt ervoor dat uw kamer volledig wordt verduisterd.

Ons advies is om uw slaapkamers te voeren met een lichtdichte voering.


Losse stof bijbestellen

Wil je zelf de gordijnen maken? Wil je een eigen kussentje maken met dezelfde stof?

Alles is mogelijk bij 123gordijn. Laat je adviseren door de klantenservice hoeveel stof je nodig hebt om je gordijnen te maken. Wij staan voor je klaar!


Proefstalen aanvragen

Om zeker te zijn dat je de juiste gordijnen krijgt, sturen wij je vooraf de stofstalen toe, helemaal gratis en voor niets. Wij begrijpen als geen ander dat het essentieel is om eerst de stof te hebben gezien voordat je een bestelling gaat plaatsen. Bekijk onze collectie, selecteer de stoffen en bestel je proefstalen. Binnen twee (werk)dagen heb jij de proefstalen in de brievenbus.

Snel en betrouwbaar. Dat is 123gordijn.nl!


Specifieke gordijn wensen

Een speciale vorm of afmeting? Schuin raam of een grootschalig project? Laat je adviseren door één van onze stylisten om aan je wensen te kunnen voldoen. We vragen altijd advies aan ons atelier en kunnen je snel laten weten of jouw wens of project uitgevoerd kan worden.

Mocht je specifieke wensen hebben neem dan contact op met één van onze medewerkers. Je kunt ons bereiken op 085 – 0603330 of service@123gordijn.nl! Kortom ‘Wij helpen je graag’