Gordijnstoffen

16846 keer bekeken  woensdag 31 januari 2018

Om de juiste keuze te maken voor het bestellen van uw gordijn vindt u hieronder een aantal feiten over gordijnstoffen.

Gordijnstoffen zijn over het algemeen weefsels. Een weefsel is samengesteld uit twee of meerdere garensystemen die elkaar kruisen. De lengtedraden zijn de kettingdraden en de draden in de breedte zijn de inslagdraden. Deze draden vormen samen de binding. De garens kunnen bestaan uit vele verschillende samenstellingen. De meest voorkomende samenstellingen bij 123gordijn.nl zijn katoen, polyester/katoen en polyester.

Gordijnstof

Overgordijnstoffen kunnen zowel functioneel als decoratief gebruikt worden. Functionele gordijnen hebben bijvoorbeeld een verduisterende of isolerende werking. Daarnaast is het gordijn een belangrijk onderdeel in de totale aankleding van het interieur, waarbij kleur en uiterlijk een belangrijke rol spelen

In-between stof

Een in-between stof zit tussen een gordijnstof en een vitrage in. Deze stoffen zijn semi-transparant en worden vaak gebruikt als decoratie. Gedurende de dag verhogen zij de privacy zonder dat het daglicht wordt buiten gesloten. De mogelijkheid bestaat om een in-between te gebruiken in combinatie met een overgordijnen.

Vitrage stof

Een andere benaming voor vitrage is ‘glasgordijn’. Deze stof is transparant en wordt vaak gebruikt voor de aankleding van kale ramen. Ook worden vitrages ingezet om de nieuwsgierige blikken buiten te houden. Vitrages worden vaak in combinatie met overgordijnen gebruikt. Dit zorgt voor een mooie afwerking van het interieur.

Voeringstof

Een voeringstof wordt gebruikt tegen een gordijnstof aan en heeft diverse functionaliteiten. Een voering beschermt het overgordijn en verlengt hiervan de levensduur door een bescherming tegen het zonlicht te bieden. Een voering kan onder andere een decoratieve, verduisterende, isolerende of geluidsdempende werking hebben.

Verduisteringsstof

Een verduisteringsstof kan zowel een gordijn als een voeringstof zijn en heeft een verduisterende werking. We onderscheiden hierin de verduisterende weefstoffen en de black-out (lichtdichte) stoffen. Verduisteringsstoffen worden vaak gebruikt voor slaapkamergordijnen. Zo kan je de lichtstralen in de ochtend langer buitenhouden.

Kamerhoge stof

Bij kamerhoge stoffen is de hoogte beperkt en de breedte onbeperkt. Een kamerhoge stof is van 260 tot 300 cm hoog en oneindig breed. Op die manier worden de verticale stiknaden voorkomen. De gordijnen krijgen een perfecte uitstraling omdat ze gordijnen naadloos geconfectioneerd kunnen worden door 123gordijn.nl.

Kamerbrede stof

Bij kamerbrede stoffen zijn de hoogte en de breedte onbeperkt. Breedtestoffen worden geleverd met een niet-opvallende verticale naad. De minimale breedte bij kamerbrede stof is 280 cm.

Banenstof

De meeste banenstoffen worden geleverd op een breedte van 140 of 150 cm breed. De stof wordt op lengte banen geleverd.

Heb je nog vragen over de verschillende stoffen?

Neem contact op via service@123gordijn.nl met de klantenservice.


Vond je het nuttig?
WhatsApp
Bestelhulp