Meetinstructies rolgordijnen

5002 keer bekeken  woensdag 31 januari 2018

rolgordijnen meetinstructies

Bepaal waar je het rolgordijn wilt bevestigen

Je kunt een rolgordijn op twee manieren bevestigen: "in de dag" of "op de dag". In de dag betekent dat je het rolgordijn in het kozijn of tussen twee muren bevestigd (linker afbeelding). Op de dag betekent dat je het rolgordijn op het kozijn of op de muur bevestigd (rechter afbeelding).

Hoogte meten (A.)

In de dag:
Meet vanaf het bovenste punt waar het rolgordijn komt te hangen tot waar de stof moet komen bijv. tot op de vensterbank. Meet de hoogte op meerdere plaatsen in het kozijn en neem de kleinste maat.

Op de dag:
Bepaal hoeveel overlap je aan de onder- en bovenkant van het kozijn wilt hebben. Meet de hoogte van het kozijn inclusief de gewenste overlapping.

Breedte meten (B.)

In de dag:
Meet de breedte op meerdere plaatsen in het kozijn (of tussen de muren). Neem de kleinst gemeten maat en trek hier 0,5 cm van af. Zo voorkom je dat het rolgordijn tegen de binnenkant van het kozijn aanloopt.

Op de dag:
Bepaal hoeveel overlap je aan beide kanten van het kozijn wilt hebben. Meet de breedte van het kozijn inclusief de gewenste overlapping.

Let op! Houd er rekening mee dat de stofbreedte van het uiteindelijke rolgordijn 3,5 cm smaller is dan de breedtemaat die je aan ons doorgeeft. De maat die je aan ons doorgeeft is de maat voor het ophangsysteem. Wil je geen kieren: kies dan voor op-de-dag montage met voldoende overlap.

Bevestingshoogte

Meet vanaf de grond tot aan de plaats van bevestiging. In verband met kindveiligheid wordt de ketting ingekort zodat het altijd minimaal 150cm boven de grond komt te hangen.

Tips bij het meten:

  • Maak gebruik van een metalen rolmaat die lang genoeg is om in één keer de gehele breedte en hoogte te meten.
  • Om vergissingen te voorkomen is het verstandig om twee keer te meten.

Vond je het nuttig?
WhatsApp
Bestelhulp