Confectiemethoden

11166 keer bekeken  woensdag 31 januari 2018

Er zijn vele manieren waarop gordijnen geconfectioneerd kunnen worden. De plooien bepalen hoe het gordijn valt. Hoe meer lagen de plooi heeft, des te mooier het gordijn zal vallen. Hier is echter wel meer stof voor nodig.

Hieronder een beschrijving van de confectie methoden die wij bij 123gordijn.nl aanbieden.

Zeilringen

Gordijnen met zeilringen hebben een stoerdere look door de ringen. De plooien vallen erg mooi gemaakt op zeilringen vallen erg mooi, dit komt doordat zowel de voorwaartse als de achterwaartse plooien gelijk zijn. De zeilringen zijn in verschillende materialen en verschillende diameters te krijgen. Bij de te kiezen maat van de zeilringen dient altijd rekening te worden gehouden met de diameter van de roede. De diameter van de zeilring moet minimaal 1cm groter zijn dan de roede.

Zeilringen kunnen in bijna alle typen stof worden verwerkt. Het mooiste resultaat wordt bereikt met een ruime hoeveelheid aan stof. De stoftoeslag bedraagt bij deze methode van confectioneren minimaal 100%.

Enkele plooi

Bij gordijnen met een enkele plooi zijn de plooien minimaal en is ­de benodigde stof hoeveelheid het minste. Deze manier van confectie is af te raden bij gordijnen in een hoge kamer, omdat er dan aan de onderzijde geen plooivorming meer is.

Dubbele plooi

Bij de dubbele plooi, ook wel vlinderplooi genoemd, hebben de gordijnen een rijkere uitstraling. Bij deze wijze van confectioneren wordt er meer stof gebruikt, waardoor de plooien ruimer vallen.

Triple plooi

De Triple plooi is een luxe manier van plooien waarbij de maximaal bruikbare hoeveelheid stof wordt gebruikt. Bij met name lichte stoffen, in-between's en vitrages wordt deze manier van confectioneren toegepast.

Waveplooi

Bij een waveplooi wordt er een speciale band aan de bovenkant van het gordijn vastgezet, waarin haakjes worden ingestoken die op een vaste afstand van elkaar hangen. Dit geeft het gordijn een golvend-effect. Eigenlijk hangt het gordijn hetzelfde als bij zeilringen maar dan op een rail. Wave-gordijnen worden "hangklaar geleverd" met glijders om te bevestigen aan een rail.

Gevoerde gordijnen

Gordijnen dienen bij voorkeur te worden gevoerd. Voering verlengt de levensduur van de gordijnstof door deze tegen zonlicht te beschermen. Tevens geeft de voering de gordijnstof een mooie afwerking en een rijker uiterlijk. Een voering kan ook een verduisterende, isolerende of geluidsdempende werking hebben.

In principe moeten de eigenschappen van de gordijnstof en de voeringstof zoveel mogelijk met elkaar overeenkomen, zodat de reacties van de stoffen, op bijvoorbeeld wassen, zo veel mogelijk overeenkomen. Hierop is echter een uitzondering; wanneer beide stoffen geheel synthetisch zijn, kunnen zij statisch op elkaar reageren.

Heb je nog vragen over de verschillende confectiemethoden?

Neem contact op via service@123gordijn.nl met de klantenservice.


Vond je het nuttig?
WhatsApp
Bestelhulp