Meetinstructies vouwgordijnen

4043 keer bekeken  woensdag 31 januari 2018

Bepaal waar je het vouwgordijn wilt bevestigen

Je kunt een vouwgordijn op twee manieren bevestigen: "in de dag" of "op de dag". In de dag betekent dat je het vouwgordijn in het kozijn of tussen twee muren bevestigd (linkerafbeelding). Op de dag betekent dat je het vouwgordijn op het kozijn of op de muur bevestigd (rechterafbeelding).

Hoogte meten (A.)

In de dag:
Meet vanaf het bovenste punt waar het vouwgordijn komt te hangen tot waar de stof moet komen bijv. tot op de vensterbank. Meet de hoogte op meerdere plaatsen in het kozijn en neem de kleinste maat.

Op de dag:
Bepaal hoeveel overlap je aan de onder- en bovenkant van het kozijn wilt hebben. Meet de hoogte van het het kozijn inclusief de gewenste overlapping.

Breedte meten (B.)

In de dag:
Meet de breedte op meerdere plaatsen in het kozijn (of tussen de muren) en neem de kleinst gemeten maat. Bij in-de-dag-montage wordt er automatisch 1 cm van de door jouw opgegeven breedte ingehouden. Het gordijn wordt dus iets minder breed gemaakt, dan de maat die je opgeeft. Zo wordt voorkomen dat het vouwgordijn tegen de binnenkant van het kozijn aanloopt.

Op de dag:
Bepaal hoeveel overlap je aan beide kanten van het kozijn wilt hebben. Meet de breedte van het het kozijn inclusief de gewenste overlapping.

De stof en het systeem zijn exact even breed. Kies je voor in-de-dag-montage, dan wordt er automatisch 1 cm van de door jouw opgegeven breedte ingehouden.

Tips bij het meten:

  • Maak gebruik van een metalen rolmaat die lang genoeg is om in één keer de gehele breedte en hoogte te meten.
  • Om vergissingen te voorkomen is het verstandig om twee keer te meten.

Vond je het nuttig?
WhatsApp
Bestelhulp