Enkele, dubbele, tripple of een wave plooi?

26695 keer bekeken  woensdag 31 januari 2018

Enkele plooi

De enkele plooi wordt vaak gekozen bij gordijnen die een maximale hoogte hebben van 180cm. Tot deze hoogte zijn de plooien helemaal zichtbaar tot aan de onderzijde van het gordijn. Ons advies is wanneer uw gordijnen hoger zijn dan 180 centimeter dan te kiezen voor een dubbele of zelfs een tripple plooi.

Een enkele plooi zorgt voor een lichte golf en een strakke uitstraling. Voor een slaap- of kinderkamer is een enkele plooi een perfecte oplossing.

Dubbele plooi (vlinderplooi)

Een dubbele plooi, ook wel vlinderplooi genoemd, zorgt voor een rijkere uitstraling. Bij deze wijze van confectie wordt er echter meer stof gebruikt dan bij een enkele plooi.

Wij adviseren om gordijnen die bestemd zijn voor de woonkamer of langer zijn dan 180 centimeter, uit te laten voeren met een dubbele plooi.

Tripleplooi

De triple plooi is de meest luxe manier van plooien. De plooien zijn helemaal tot aan de onderzijde van het gordijn goed zichtbaar.

Wij adviseren om bij hoogtes, bij de luchtige stoffen en vitrages – inbetweens, een triple plooi te kiezen. Voor meer informatie en prijzen kun je ons een email sturen.

Waveplooi

Bij een waveplooi wordt er een speciale band aan de bovenkant van het gordijn vastgezet, waarin haakjes worden ingestoken die op een vaste afstand van elkaar hangen. Dit geeft het gordijn een golvend-effect. Eigenlijk hangt het gordijn hetzelfde als bij zeilringen maar dan op een rail. Wave-gordijnen worden "hangklaar geleverd" met glijders om te bevestigen aan een rail.

Retourplooi

Een retourplooi is een klein plooitje tussen de plooien in. Alleen deze plooi gaat naar achteren i.p.v. naar voren zoals de plooien. Vandaar ook de naam ‘retour’plooi. Het gaat vaak om een plooi met een plooidiepte van maar 0,5 cm. Door deze retourplooi vouwt de ruimte tussen de plooien mooi naar achteren als je de gordijnen open doet. Deze plooi is een mooie extra toevoeging bij de dubbele en triple plooi.

Platte plooi

Bij de platte plooi word er een enkele plooi in het gordijn gemaakt en deze wordt daarna plat gevouwen. Het midden van de plooi wordt dan naar binnen geduwd waardoor de plooi beide kanten valt. Het is niet zo dat de enkele plooi dan alleen naar links of rechts gevouwen wordt. Bij deze plooi kan je kiezen voor wel of geen tussenruimte. Aan de achterkant van het gordijn wordt band gestikt waar een roede door kan. Deze gordijnen kunnen daarom ook alleen maar op roede worden opgehangen. Er worden namelijk geen haken gestikt in de plooien, omdat dit niet mogelijk is doordat de plooien plat worden.


Vond je het nuttig?
WhatsApp
Bestelhulp