Wave gordijnen

Na al een aantal plooisoorten besproken te hebben, komen we nu dan uit op de wave gordijnen. Ben je op zoek naar een mooi, strak maar toch geplooid gordijn? Dan zijn wave gordijnen dé keuze voor jou! Aarzel dan ook niet, en bestel jouw wave gordijnen bij 123gordijn.nl, jouw gordijnspecialist! Wil je graag nog wat meer inlezen over de plooisoorten, en misschien wel specifiek in de wave plooi? Blijf dan vooral even doorlezen op deze pagina, want hier wordt alles  voor jou op een rijtje gezet wat betreft de wave gordijnen.


Wave gordijnen bestellen

Wil je graag je wave gordijnen bestellen? Bekijk dan eens alle gordijnen. Vraag gratis proefstalen aan óf maak eenvoudig een proefberekening van jouw wave gordijn, wanneer je de configurator hebt ingevuld! Bij ons bestel je eenvoudig jouw op maat gemaakte wave gordijn. Kom je er niet uit? Lees dan eens onze klantenservice pagina door. Heb je dan nog vragen? Dan kun je ons bereiken per telefoon óf via service@123conceptstores.nl.

Wat zijn wave gordijnen?

Wave gordijnen zijn gordijnen met een speciale soort plooi, uiteraard de wave plooi. Wave gordijnen zijn makkelijk te herkennen aan de prachtige subtiele golfbeweging in het gordijn. De rails voor wave gordijnen is in principe hetzelfde als voor enkele of dubbele plooien. Wave gordijnen ophangen is anders, hierbij heb je namelijk een koord met waverunners. De waverunners hebben een gelijke afstand tussen elkaar, dit is 8 cm. De wave gordijnen komen onder de rail te hangen, doordat je de schelphaakjes van het gordijn in de oogjes hangt. Bij wave gordijnen wordt er een speciale band aan de bovenkant van het gordijn vastgezet, waarin de haakjes worden hangen. Bij een waveplooi houden wij dan ook geen 2 cm ( zoals bij enkele of dubbele plooi), maar 4 cm in. Dit is omdat het gordijn onder de rail komt te hangen, de extra 2 cm is dus vergelijkbaar met de hoogte van de rail.

 

Voordelen wave plooi gordijnen

Wave gordijnen brengen een aantal voordelen met zich mee. Een van de voordelen is dat de plooien mooi regelmatig om de 8cm vallen. De montage hiervan is op een gewone standaard rail, dus je hoeft daar geen specifieke rail voor aan te schaffen. Gordijnen met een wave plooi kunnen bij vrijwel iedere stof toegepast worden, waardoor de stof regelmatig en prachtig golvend valt. Een voordeel met kamerhoge stoffen bij wave gordijnen is dat er geen naad in wordt verwerkt, en dat het gordijn dus in één stuk prachtig valt.

Alle voordelen nog even op een rijtje:

  • Plooi valt mooi en regelmatig
  • Standaard rails bruikbaar
  • Op iedere stof toepasbaar

 

Nadelen gordijnen wave plooi

Naast de voordelen, zitten er ook een aantal nadelen verbonden aan wave gordijnen. Waaronder de prijs, welke wat hoger ligt dan een enkele of dubbele plooi. Dit komt door het extra materiaal wat erbij geleverd wordt. Doordat het gordijn onder de rail hangt, houdt je altijd een kier ligt tussen de rail en het gordijn. Dit zal de kamer dus minder donker maken dan andere plooien. Ook is hiervan het nadeel, dat de rail dus ook zichtbaar is. De ophangmethode is iets anders dan normaal, dus dat is even een kwestie van goed inlezen.

Alle nadelen nog even op een rijtje:

  • Hogere prijs
  • Licht kier tussen gordijn en rail
  • Rail is altijd zichtbaar

 

Ophang methode van wave gordijnen

De ophang methode van deze gordijnen is anders dan bij gordijnen met een enkele of dubbele plooi. Het begint namelijk bij het zogeheten ''kapstokje'' welke zowel aan het begin als aan het eind van de rail komt. Door middel van het kapstokje gelijk aan het begin te gebruiken, zorg je ervoor dat het gordijn goed in de plooi valt. De eerste slag begint altijd aan de achterzijde, om het kapstokje heen. Vanaf daar kun je het gordijn gelijkmatig in de plooi hangen, waarbij je dus weer afsluit met het kapstokje.

 

Wave gordijnen bestellen bij 1232gordijn.nl

Heb jij na het lezen van deze tekst nou helemaal je zinnen gezet op wave gordijnen? Dat begrijpen wij maar al te goed. Laat 123gordijn.nl jouw wave gordijnen maken, en krijg ze binnen 1-3 weken bij jou thuis bezorgd! Twijfel jij nog of heb je nog vragen? Dan staan wij voor jou klaar om al jouw vragen te beantwoorden, dit kan via service@123conceptstores.nl. 123gordijn, zo eenvoudig kan het zijn!

WhatsApp
Bestelhulp