Enkele plooi gordijnen

Altijd leuk, nieuwe gordijnen uitzoeken! Tegenwoordig wordt je de keuze steeds moeilijker gemaakt door de soorten stoffen in allerlei verschillende kleuren. En daarbij niet te vergeten, de bijbehorende opties. Waaronder bijvoorbeeld de voering, ophangmethode en zeker de plooi keuze. Daarom is het altijd goed om je goed in te lezen in de soorten plooien. Waaronder dus ook enkele plooi gordijnen, dubbele en wave vallen. In onderstaande tekst kom je alles te weten over enkele plooi gordijnen. Bijvoorbeeld wanneer je het beste voor deze plooi kan kiezen, en de voor- en nadelen van enkele plooi gordijnen.

 

 

Wanneer gebruik je enkele plooi gordijnen?

Enkele plooi gordijnen worden namelijk vaak gemaakt van zware, stugge gordijnstoffen. Deze plooi zorgt er dan namelijk voor dat ook de zware, stugge gordijnen mooi zullen hangen. De enkele plooi gordijnen worden vaak gekozen bij een hoogte van maximaal 180cm. Tot deze hoogte is de plooi namelijk van boven tot onderzijde goed te zien. Ook bij gordijnstoffen met prints wordt deze plooi aangeraden, omdat de print dan mooi tot zijn recht komt. Zodra je een gordijn met print in een dubbele plooi laat maken, valt de print weg en wordt het gordijn veel te druk. Daarom wordt bij deze twee factoren aangeraden om er enkele plooi gordijnen van te maken.

 

Voordelen enkele plooi gordijnen

Enkele plooi gordijnen brengen een aantal voordelen met zich mee. Een van de voordelen van deze plooi is het feit, dat deze gordijnen goedkoper zijn. Dit is omdat er minder stof voor gebruikt hoeft te worden. Nog een ander voordeel van enkele plooi gordijnen is dat je aan de zijkanten van het raam een minder dik pakket hebt hangen, zodra de gordijnen open zijn. Ook vallen de prints veel mooier bij enkele plooi gordijnen, ze komen dan helemaal tot zijn recht. Vooral voor gordijnen met wat dikkere stoffen, of een voering komt deze plooi zeer mooi uit. Hierbij wordt er een subtiele plooi van boven tot onderkant van het gordijn gecreëerd, waardoor de gordijnen prachtig komen te hangen.

 

Nadelen enkele plooi gordijnen

Ook brengen enkele plooi gordijnen wat nadelen met zich mee. Bij hoge gordijnen is het vaak niet mooi om voor enkele plooi gordijnen te kiezen. Dit is omdat de plooi onderin het gordijn wegvalt, door de hoogte van het gordijn. Dit betekent dus dat je alleen bovenin het gordijn de plooi goed zult zien, en de zoom onderin rechtdoor loopt wat natuurlijk zonde is. Verder zijn er weinig nadelen aan deze plooi verbonden, aangezien deze plooi bij bijna alle stoffen gebruikt kan worden.

 

GORDIJNEN op maat  KOPEN BIJ 123GORDIJN.NL 

Wil jij prachtige enkele plooi gordijnen op maat voor jouw ramen aanschaffen? Dan helpt 123gordijn.nl jou graag verder! Ons team van interieurspecialisten staat voor jou klaar om je te informeren over de juiste plooikeuze, waaronder dus een gordijn enkele plooi. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via service@123conceptstores.nl . Koop nu jouw gordijnen snel en eenvoudig bij 123gordijn.nl! 

  • Op maat gemaakt
  • Snelle levering
  • Hoge kwaliteit
  • Voorzien van de juiste informatie
WhatsApp
Bestelhulp