Gordijnen plooien

Ben jij op zoek naar nieuwe gordijnen, en heb je al een stof op het oog? Vergeet dan niet om goed na te denken over de gordijnen plooien. De plooi van een gordijn is een belangrijk detail van het gordijn, wat veel mensen snel vergeten. De gordijnen plooien hebben veel invloed op hoe de gordijnen hangen, en wat voor uitstraling de gordijnen hebben. Ook brengen de gordijnen plooien sfeer in huis en in het interieur. Zo heeft iedere plooisoort ook zijn eigen voor en nadelen. Wat die voor en nadelen zijn? Dat leggen wij jou graag uit om zo de juiste plooi keuze te maken voor jouw gordijnen.

 

 

                                                                                                                                                                          

SOORTEN PLOOIEN GORDIJNEN

Er zijn verschillende soorten gordijnen plooien, de enkele plooi, dubbele plooi (dit zijn 2 voorbeelden van gordijnen plooien met haken) en de wave plooi. Iedere plooi heeft weer zijn eigen kenmerken en functies. Ook zijn niet alle gordijnen plooien geschikt voor iedere stofsoort. Dit zijn dus allemaal factoren waar je rekening mee dient te houden bij het maken van de keuze.

Onze soorten gordijnen plooien hebben we hieronder overzichtelijk op een rijtje gezet: 

 

Enkele gordijn plooi

Een van de soorten gordijnen plooien is de enkele plooi. Deze plooi wordt vaak gebruikt bij gordijnen die een maximale hoogte van 180cm hebben. Ook de stofsoort dien je mee in overweging te nemen. De enkele plooi wordt namelijk vaak gebruikt bij zware, stugge stoffen. Door hierbij deze plooi te gebruiken valt de stof soepel en netjes. Ook bij printjes wordt vaak een enkele plooi aangeraden, om zo de print goed zichtbaar te houden. Dit zal bij een dubbele plooi snel wegvallen en te druk worden. Vaak kiezen klanten ook voor deze plooi vanwege de prijs. Doordat er voor een enkele plooi minder stof wordt gebruikt, is deze plooi ook goedkoper dan een dubbele plooi.

 

Dubbele gordijn plooi

Een andere soort plooien gordijn is de dubbele plooi. Deze plooi wordt vaak gebruikt bij gordijnen die een minimale hoogte van 180cm hebben, dit geldt dan ook voor gordijnen van een wat stuggere, zware stof. Door hierbij een dubbele plooi te gebruiken krijgt de stof een rijke, maar ook zeker volle uitstraling. Bij vitrage of in – betweens raden wij ook vaak aan deze plooi te kiezen ongeacht de hoogte. Doordat er voor een dubbele plooi meer stof wordt gebruikt, is deze plooi ook duurder dan een enkele plooi.

 

Gordijnen Wave plooi

Nog een ander soort gordijn plooi is de wave plooi. Deze plooi is geschikt voor ieder type gordijn, zowel zware stugge gordijnen als lichte vitrages/ in – betweens. Ook geven wave plooi gordijnen een moderne strakke look in het interieur. Dit komt door de gelijkmatige golven van de plooi. Het enige nadeel wat je hebt met deze plooi, is dat het gordijn onder de rail komt te hangen. Doordat het gordijn onder de rail komt te hangen, houdt je dus altijd een licht kier over tussen de rails en het gordijn. Dit betekent dus dat gordijnen met een wave plooi minder licht tegen gaan dan plooien in gordijnen maken met haken. Nu kunnen wij ons voorstellen dat je rondloopt met de vraag ‘’Hoeveel plooien in een gordijn?” Bij een wave plooi gebruiken wij standaard 8cm tussen de plooien, dus reken maar uit!

 

Kant en klare plooi GORDIJNEN op maat  KOPEN BIJ 123GORDIJN.NL 

Wil jij prachtige plooi gordijnen op maat voor jouw ramen aanschaffen? Dan helpt 123gordijn.nl jou graag verder! Liever gordijnen zonder plooi? Dit staat niet op onze website, maar is ook zeker mogelijk. Dit kan door middel van contact met ons op te nemen via service@123conceptstores.nl. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Koop nu jouw plooien gordijnen snel en eenvoudig bij 123gordijn.nl! 

WhatsApp
Bestelhulp