Dubbele plooi gordijnen

Gordijn plooien, tegenwoordig heb je zoveel keuze. Van gekkigheid weet je niet meer wat je moet kiezen. Daarom is het handig om de verschillen tussen de soorten plooien te weten, en bewust te zijn van de voor- en nadelen. Er zijn een aantal verschillende soorten plooien, waaronder dubbele plooi gordijnen (ook wel de vlinderplooi genoemd), enkele of wave. Wanneer kies je nou voor dubbele plooi gordijnen? Kom erachter! En blijf vooral even verder lezen, want hier wordt alles besproken over dubbele plooi gordijnen.

 

 

Wanneer kies je voor dubbele plooi gordijnen?

Dubbele plooi gordijnen worden vaak gemaakt van de wat lichtere stoffen, waaronder dus over het algemeen de vitrages of inbetweens. Omdat deze stoffen van zichzelf al sierlijk en mooi vallen, maakt deze plooi het plaatje helemaal compleet. Bij zware, stugge stoffen valt deze plooi niet mooi.  Dubbele plooi gordijnen worden toegepast bij een hoogte van 180cm en hoger. Het maakt dan ook niet uit of je een zware, stugge stof hebt of juist een hele lichte. Door de hoogte van het gordijn zal de plooi over het gehele gordijn prachtig vallen, en zelfs onderin het gordijn is de glooiing van de plooi onderin de zoom ook nog te zien. Bij dubbele plooi gordijnen wordt het pakket aan de zijkant, indien de gordijnen opengeschoven zijn natuurlijk wel wat dikker dan bij een enkele plooi . Dit is omdat er voor deze gordijnen meer stof nodig is. Kortom, wanneer het een kleiner raam betreft, zonder ruimte links of rechts om het gordijn voor weg te schuiven en je optimaal daglicht wil genieten? Dan kies je beter voor een enkele plooi, omdat er voor de dubbele plooi gordijnen meer stof nodig is.

 

Voordelen dubbele plooi gordijnen

Gordijnen met een vlinderplooi nemen ook zeker een aantal voordelen met zich mee, waaronder bijvoorbeeld de prachtige luxueuze uitstraling van de gordijnen. Omdat er 2 tot 2,5 x de breedte aan stof wordt gebruikt valt het gordijn royaler en krijgt het zijn volle uitstraling/looks. En daar komt bij dat de plooi over het gehele gordijn mooi uit valt, vooral in de hogere gordijnen. Ook geven dubbele plooi gordijnen meer sfeer in huis, en een warmere uitstraling. Als je naast de ramen redelijk wat muur over hebt, kan het ook heel chique staan om wat dikkere pakketten gordijn aan de zijkant te hebben hangen wanneer de gordijnen open zijn. Deze bedekken het stukje loze muur dan ook direct, waardoor je huis minder kaal lijkt. Hoe meer plooien en stof des te meer isolerend het gordijn zal werken voor de ruimte. Tevens absorbeert meer stof door een dubbele plooi het geluid beter, waardoor een fijne akoestiek in de ruimte ontstaat

 

Nadelen dubbele plooi gordijnen

Tevens brengen gordijnen met een vlinderplooi nadelen met zich mee, waaronder het feit dat deze plooi niet voor iedere stof soort geschikt is. Dubbele plooi gordijnen zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor zware, stugge gordijnstoffen. Doordat de stof van zichzelf al dik en stug is, maakt deze plooi dat alleen maar erger (te pompeus en rommelig). Nog een nadeel van dubbele plooi gordijnen kan de prijs zijn. Voor gordijnen dubbele plooi is namelijk meer stof nodig, dat betekent dus ook dat de prijs hoger wordt. Als je weinig muur ruimte aan beide kanten van het raam over hebt, zijn dubbele plooi gordijnen ook niet altijd een uitkomst. Als je de gordijnen dan open hebt, zal er altijd een deel nog voor het raam hangen. En het daglicht tegenhouden, wat de ruimte donker en hokkerig kan doen lijken. Dit komt omdat dubbele plooi gordijnen een dikker pakket zijn als ze open zijn.

 

Dubbele plooi gordijnen bestellen bij 123gordijn.nl

 Ben jij er al helemaal over uit wat voor gordijnstof je wilt hebben, en weet je al zeker dat je dubbele plooi gordijnen wilt bestellen? Aarzel dan niet, en bestel ze bij 123gordijn.nl!. Twijfel je wellicht toch nog een beetje over de plooikeuze, of heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via service@123conceptstores.nl of stuur ons even een Whats- Appje op het nummer 06- 45742246.

  • Online gordijnspecialist
  • Snelle levering
  • Vrijblijvend advies
  • Hoge kwaliteit
  • De mooiste stoffen
WhatsApp
Bestelhulp