Bestelhulp

Enkele, dubbele, tripple of een wave plooi?

Geschreven door: Klantenservice 123gordijn Gepubliceerd in Bestelhulp

Enkele plooi

De enkele plooi wordt vaak gekozen bij gordijnen die een maximale hoogte hebben van 180cm. Tot deze hoogte zijn de plooien helemaal zichtbaar tot aan de onderzijde van het gordijn. Ons advies is wanneer uw gordijnen hoger zijn dan 180 centimeter dan te kiezen voor een dubbele of zelfs een tripple plooi.

Een enkele plooi zorgt voor een lichte golf en een strakke uitstraling. Voor een slaap- of kinderkamer is een enkele plooi een perfecte oplossing.

Dubbele plooi (vlinderplooi)

Een dubbele plooi, ook wel vlinderplooi genoemd, zorgt voor een rijkere uitstraling. Bij deze wijze van confectie wordt er echter meer stof gebruikt dan bij een enkele plooi.

Wij adviseren om gordijnen die bestemd zijn voor de woonkamer of langer zijn dan 180 centimeter, uit te laten voeren met een dubbele plooi.

Tripleplooi

De triple plooi is de meest luxe manier van plooien. De plooien zijn helemaal tot aan de onderzijde van het gordijn goed zichtbaar.

Wij adviseren om bij hoogtes, bij de luchtige stoffen en vitrages – inbetweens, een triple plooi te kiezen.

Waveplooi

Bij een waveplooi wordt er een speciale band aan de bovenkant van het gordijn vastgezet, waarin haakjes worden ingestoken die op een vaste afstand van elkaar hangen. Dit geeft het gordijn een golvend-effect. Eigenlijk hangt het gordijn hetzelfde als bij zeilringen maar dan op een rail. Wave-gordijnen worden "hangklaar geleverd" met glijders om te bevestigen aan een rail.