Hoe hang ik mijn wave gordijn op?

1410 keer bekeken  dinsdag 7 juni 2022

WAVE GORDIJNEN OPHANGEN

Gordijnen met een wave plooi zijn net even wat anders dan gordijnen met een enkele of dubbele plooi. De wave gordijnen zijn makkelijk te herkennen aan de golvende beweging van de plooi. De wave gordijnen ophangen kan op de standaard KS – rail, net als bij enkele of dubbele plooi gordijnen. De wave plooi kan op iedere stof toegepast worden, en geeft het interieur een chique, nette uitstraling.

 

 

HOE MOET IK EEN WAVE GORDIJN OPHANGEN?

Wave plooi gordijnen ophangen gaat niet zoals het ophangen van gordijnen met haken. Je hebt met wave gordijnen ophangen namelijk te maken met waverunners op een koord. De wave gordijnen komen niet zoals gordijnen met enkele en dubbele plooi voor de rails te hangen, maar er onder. Tussen de waverunners zit een gelijke afstand van ongeveer 8cm. Ook gebruik je bij het ophangen van de wavegordijnen zogeheten ‘’kapstokjes’’. Deze worden gelijk aan het begin, en helemaal aan het einde gebruikt. De functie van deze kapstokjes is het gordijn goed in de wave plooi te krijgen. Bovenaan het gordijn word een speciale band vastgezet, waarin de zogeheten ‘’schelphaakjes’’ komen te zitten. Deze haakjes worden later in de oogjes onder de rails gehangen.

 

IEDEREEN KAN HET, OPHANGEN WAVE GORDIJNEN

Wave gordijnen ophangen kan iedereen, je moet alleen even weten hoe je dat precies doet. Het is dus even ondervinden hoe wave gordijnen ophangen precies werkt. Maar als je rustig de stappen stap voor stap opvolgt kan er niks misgaan. Denk dan ook aan het prachtige eindresultaat van jouw bestelde gordijnen die in een prachtige golvende beweging voor de ramen komen te hangen. Het enige wat je wellicht kan tegenhouden, is de lichtkier tussen het gordijn en de rails. Dit komt natuurlijk doordat het gordijn onder de rails komt te hangen.

 

WAVE GORDIJNEN OPHANGEN MET 123GORDIJN

Heb jij inmiddels al uit al onze prachtige stoffen een keuze kunnen maken, en heb jij hiervan een prachtig gordijn laten maken? Weet je alleen niet hoe het moet, wave gordijnen ophangen? Dan ben je wellicht na het lezen van deze tekst al een stuk wijzer geworden! Of heb je na het lezen van deze tekst nog enige vragen over wave gordijnen ophangen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen om jouw vraag te stellen!

 

Weet je nog niet zo goed wat wave gordijnen zijn? Dan raden wij jou sterk aan onze tekst te lezen, wave gordijnen. Hierin wordt alles verteld over de wave gordijnen!


Vond je het nuttig?
WhatsApp
Bestelhulp