Wat is een wavegordijn?

7792 keer bekeken  donderdag 31 januari 2019

Nieuw en helemaal “hot” op het moment. We zijn massaal aangestoken door woonbladen als VT wonen en allerlei woonprogramma’s op de televisie.

We zien het telkens meer: “de waveplooi.”

Bron: Pulse-Pepper & Pinterest

Een wavegordijn is een gordijn met een waveplooi erin. Door de repeterende, gelijkmatige, golvende plooi lijkt het gordijn heel netjes en bijna grafisch te hangen.

Sinds enige tijd kan je zeer gemakkelijk een wavegordijn bij ons bestellen. De waveplooi wordt steeds vaker gekozen als afwerking van een gordijn en geeft een effect vergelijkbaar met zeilringen. Het voordeel van een waveplooi is, dat het mooi en gelijkmatig geplooid is. De plooi is wat robuuster, net als bij de zeilringen. Het schuift alleen gemakkelijker, doordat het speciale geleiders heeft.

 

Middels een koord met daaraan bevestigingen, welke in de gordijnband worden geplaatst wordt de afstand van de plooi bepaald. Wij werken standaard met 8 cm afstand. Maar je mag ons altijd vragen naar de andere opties.

Bron: Pinterest   

Bij het kiezen naar een stof voor de Waveplooi raden wij aan te kiezen voor een kamerhoge stof. Aangezien de Waveplooi een vaste afstand heeft en wij bij stoffen van een standaard breedte de stoffen eerst als banen aan elkaar naaien, waardoor er naden verticaal over de gordijnen ontstaan. We kunnen deze niet achter de plooi wegwerken, waardoor deze soms extra zichtbaar aan de voorkant van een waveplooi komt te zitten.

Doordat het wavegordijn onder de rails hangt, blijft de rail altijd in het zicht. In principe kun je het gordijn middels ons ingenaaide systeem zo in een KS rail hangen,

Omdat de rails altijd in het zicht blijft is het misschien mooier om een speciale wave-rails aan te schaffen. Deze zijn verkrijgbaar bij meerdere speciaalzaken.    

 


Vond je het nuttig?
WhatsApp
Bestelhulp