Brandvertragende gordijnen

Brandvertragende gordijnen

121 producten

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

121 producten

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

BRANDVERTRAGENDE GORDIJNEN

Brandveiligheid, in huis en in publieke ruimten. Voorkom een snel uitslaande brand, en voldoe aan de vereisten voor de brandweer, verzekering of andere officiële instanties door te kiezen voor de juiste brandwerende gordijnen. 

brandvertragende gordijnen

BRANDVERTRAGENDE GORDIJNEN

Eenvoudig de brand veiligheid aanpakken in huis en in publieke ruimten met brandvertragende gordijnen. Voorkom een snel uitslaande brand, en voldoe aan de vereisten voor de brandweer, verzekering of andere officiële instanties door te kiezen voor de juiste brandwerende gordijnen, oftewel de juiste brandvertragende gordijnen. 

WAAROM KIEZEN VOOR BRANDVERTRAGENDE GORDIJNEN

Voor alle openbare gebouwen geldt dat het verplicht is om brandgevaar en ontwikkeling van brand te voorkomen. Dit is beschreven in het bouwbesluit van 2012 en heeft alles te maken met veiligheidsvoorschriften en eisen van die de brandweer, verzekering en andere officiële instanties stellen aan het toepassen van onder andere stoffen in publieke ruimten. Hierbij kan je denken gordijnen in hotels, restaurants, vakantieparken, zorg, verzorgingstehuizen, kantoorgebouwen, maar zeker ook scholen en andere instellingen. Voor dit type projecten is het dus geen keuze, maar een verplichting om brandvertragende gordijnen te gebruiken.

Voor een particulier zijn er geen vereisten voor brandvertragende gordijnen, maar steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig bewust voor om toch brandvertragende gordijnen aan te schaffen. Veiligheid geeft toch een prettig gevoel en zeker in de thuis situatie. Een brand kan zich in mum van tijd ontwikkelen van een kleine vlam tot aan een grote uitslaande brand. Een kaars, open haard, sigaret, lucifer, vele gevaren waarbij snel een brand kan uitbreken. Wij maken onze huizen tegenwoordige steeds meer brandveilig, door ook thuis vlam vertragende of brandwerende gordijnen of materialen te gebruiken.

SAMENSTELLING VAN BRANDVERTRAGENDE GORDIJNEN

Brandvertragende gordijnen kunnen brandwerend of vlamvertragend zijn doordat deze naderhand worden geïmpregneerd. Met een speciaal impregneermiddel kun je in principe alle gordijnen (tijdelijk) brandvertragend maken. Het brandvertragend impregneren gordijnen wordt niet geadviseerd door ons. Het is een finish, welke niet blijvend is. Zo hebben wij enkel blijvend brandvertragende gordijnstoffen.  

De meest bekende polyester garen is van het merk Trevira CS. Deze garens hebben een permanente vlam vertragende werking. Trevira CS de innovatie uit de jaren ‘80 van de vorige eeuw. Trevira is de uitvinder en ontwikkelaar van de eerste blijvend brandvertragende gordijnen. De brandvertragende gordijnen werden door Trevira gepresenteerd en aangeduid onder de merknaam Trevira CS gordijnstof. Een briljante ontwikkeling/uitvinding die ervoor zorgt dat het veel langer duurt voordat het gordijn vlam vat.

Kortom het verschil tussen een uitslaande brand en de vlucht- en of blustijd. De vezel van de stoffen is dusdanig bewerkt, dat het in tegenstelling tot een brandvertragend impregneermiddel/coating ook na wassen, reinigen, stomen o.i.d. de vlamvertragende functie blijft behouden.

Trevira is niet meer het enige merk, wat deze stoffen levert, maar er zijn inmiddels ontzettend veel stoffen Flame Retardent. Bijna altijd synthetische Polyester gordijnstoffen. Te vinden in de gordijnmodule onder de gordijneigenschappen en dan de selectie brandvertragende gordijnen. Meestal aangeduid als een Polyester FR.

Blijvend veilig gevoel met onze blijvend brandwerende gordijnen.

Onze collectie brandvertragende gordijnen en brandvertragende gordijnstoffen voldoen aan de officiële certificeringen en normen (o.a. de  Franse M1, de Duitse B1 en de Italiaanse en Spaanse Classe 1, C1) welke onder andere in Nederland vereist zijn. Certificaten voor brandvertragende gordijnen zijn overigens op aanvraag bij onze klantenservice verkrijgbaar.

Daarnaast zijn er ook nog natuurlijke vezels, zoals wol, welke smeulen in plaats van dat ze branden. Wol leent zich goed voor brandvertragende gordijnen

Ben je nog niet overtuigd van de keuze voor brandvertragende gordijnen? Doe zelf de brand test thuis. Doe dit uiteraard wel veilig en neem alle voorzorgsmaatregelen! Bekijk onze brandwerende gordijnen en bestel gratis proefstalen. Wij versturen ze geheel gratis met de post en zo kan jij ze binnen 1-2 dagen al bewonderen of gebruiken voor een brandtestje. Niet het hele staal, maar gebruik een paar losse draden. Steek ze aan en zie wat er gebeurd met de vlam en wat er overblijft. Het geeft een duidelijk beeld van het gevolg van vuur op stof. Hierna ben je vast nog meer overtuigd van het grote voordeel van brandvertragende gordijnen!

LUXE BRANDVERTRAGENDE GORDIJNEN

De collectie brandvertragende gordijnen is enorm. Zoals eerder aangegeven zijn het lang niet meer alleen saaie patronen en basiskleuren. Maar een diversiteit aan kleuren en soorten. Van gouden en witgouden brandvertragende inbetween gordijnen tot de prachtige brandvertragende velours gordijnen. Eerder zo enorm luxe, dat deze enkel voor de high class projecten en hotels gebruikt, maar nu ook voor gewoon in jouw woning.

ONS AANBOD BRANDWERENDE GORDIJNEN 

Op zoek naar een brandwerend gordijn? 123gordijn biedt een zeer ruime keuze in brandwerende, ook wel brandvertragende gordijnen genoemd. Een brandwerend gordijn hoeft beslist geen saaie, stugge stof, zoals vroeger, maar nu juist in leuke, zachte en stoere stoffen, gave structuren en de mooiste trendkleuren.

Graag adviseren wij jou ook graag bij het maken van de juiste brandwerende gordijnen:

BRANDVERTRAGENDE GORDIJNEN KOPEN BIJ 123GORDIJN:

  • Specialist in lichtdichte, thermische en ook brandvertragende gordijnen
  • Kwalitatief hoogwaardige gordijnen brandvertragend
  • Europese stoffen
  • Alle gordijnen in Nederland gemaakt.
  • Brandvertragende gordijnen op maat
  • Veilig en snel bestellen
  • En een hele fijne klantenservice, een klantwaardering van 9.1 op Kiyoh reviews

 

WhatsApp
Bestelhulp