Brandvertragende gordijnen

130 producten

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

130 producten

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

 

BRANDVERTRAGENDE GORDIJNEN

Brand veiligheid, in huis en in publieke ruimten. Voorkom een snel uitslaande brand, en voldoe aan de vereisten voor de brandweer, verzekering of andere officiële instanties door te kiezen voor de juiste brandwerende gordijnen. 

brandvertragende gordijnen

WAAROM KIEZEN VOOR BRANDVERTRAGENDE GORDIJNEN

Voor alle openbare gebouwen geldt dat er dat het verplicht is om brandgevaar en ontwikkeling van brand te voorkomen. Dit is beschreven in het bouwbesluit van 2012 en heeft alles te maken met veiligheidsvoorschriften en eisen van die de brandweer, verzekering en andere officiële instanties stellen aan het toepassen van onder andere stoffen in publieke ruimten. Hierbij kan je denken gordijnen in hotels, restaurants, vakantieparken, zorg, verzorgingstehuizen, kantoorgebouwen, maar zeker ook scholen en andere instellingen. Voor dit type projecten is het dus geen keuze, maar een verplichting om brandvertragende gordijnen te gebruiken.

Voor een particulier zijn er geen vereisten voor brandvertragende gordijnen, maar steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig bewust voor om toch brandvertragende gordijnen aan te schaffen. Veiligheid geeft toch een prettig gevoel en zeker in de thuis situatie. Een brand kan zich in mum van tijd ontwikkelen van een kleine vlam tot aan een grote uitslaande brand. Een kaars, open haard, sigaret, lucifer, vele gevaren waarbij snel een brand kan uitbreken. Wij maken onze huizen tegenwoordige steeds meer brandveilig, door ook thuis vlam vertragende materialen te gebruiken.

SAMENSTELLING VAN BRANDVERTRAGENDE GORDIJNEN

Brandvertragende gordijnen kunnen vlam vertragend zijn doordat deze zijn geïmpregneerd. Of ze kunnen zijn gemaakt van een vlam vertragend garen of vezel, zoals een polyester FR. De meest bekende polyester garen is van het merk Trevira CS. Deze garens hebben een permanente vlam vertragende werking. Alle brandvertragende gordijnen van 123gordijn zijn gemaakt van deze polyester FR, waardoor deze ook na het wassen, stomen of reinigen nog steeds voldoen aan de brand veiligheid. Bij geïmpregneerde brandvertragende gordijnen is dit vaak niet het geval, hierbij zal de werking na (iedere) reiniging afnemen.

Onze collectie brandvertragende stoffen voldoen aan de officiële certificeringen en normen (o.a. de  Franse M1, de Duitse B1 en de Italiaanse en Spaanse Classe 1, C1) welke onder andere in Nederland vereist zijn. Certificaten voor brandvertragende gordijnen zijn overigens op aanvraag bij onze klantenservice verkrijgbaar.

Daarnaast zijn er ook nog natuurlijke vezels, zoals wol, welke smeulen in plaats van dat ze branden. 

Om echt te worden overtuigd van de keuze voor brandvertragende gordijnen zou je ook een thuis een brand test kunnen doen. Doe dit uiteraard wel veilig en neem alle voorzorgsmaatregelen!. Heb je al eens stofstalen bij ons besteld? Dan kan je die gebruiken. Niet het hele staal, maar gebruik een paar losse draden. Steek ze aan en zie wat er gebeurd met de vlam en wat er overblijft. Het geeft een duidelijke beeld van het gevolg van vuur op stof. Hierna ben je vast nog meer overtuigd van het grote voordeel van brandvertragende gordijnen!

ONS AANBOD IN BRANDVERTRAGENDE GORDIJNEN

123gordijn biedt een zeer ruime keuze in brandvertragende gordijnen. En het zijn beslist geen saaie stugge stoffen zoals vroeger, maar nu juist in leuke, zachte en stoere stoffen gave structuren en de  mooiste trend kleuren.

Graag adviseren wij jou ook graag bij het maken van de juiste brandvertragende gordijnen:

 

DAAROM KIES JE VOOR EEN GORDIJN VAN 123GORDIJN:

 

  • Specialist in lichtdichte, thermische en ook brandvertragende stoffen
  • Kwalitatief hoogwaardige stoffen 
  • Europese stoffen
  • Alle gordijnen in Nederland gemaakt.
  • Snelle levering van gordijnen op maat
  • Veilig en snel bestellen
  • En een hele fijne klantenservice, een klantwaardering van 9.1 op Kiyoh reviews
WhatsApp
Bestelhulp