• Vandaag besteld, binnen 3 weken in huis
  • Gratis proefstalen
  • Goede kwaliteit

Wat zijn inbetween gordijnen

Inbetween gordijnen, wat is dat nou precies? Eigenlijk zegt de naam het zelf al een beetje. Het is een ‘’tussengordijn’’, de tussenstap tussen vitrage en een overgordijn. Inbetweens hebben namelijk minder transparantie dan vitrage, en meer transparantie dan de overgordijnen uiteraard.

Door deze mate van transparantie zorgen de inbetweens ervoor, dat mensen overdag van buitenaf minder goed naar binnen kunnen kijken. Hiermee behoud je dus een stuk privacy wanneer jij lekker op de bank aan het relaxen bent.

Niet alleen voor de privacy zijn inbetween gordijnen uitermate geschikt. Ook kun je super mooi het dag- en zonlicht filteren. Zo houd je overdag het daglicht in huis, maar heb je geen overlast van de eventuele zonnestralen. Dit maakt dan ook dat inbetween gordijnen een goede keuze zijn voor in de woonkamer.

 

Soorten inbetween gordijnen

Waar moet je dan precies aan denken bij soorten inbetweens? Er zijn een aantal dingen om de soorten inbetweens mee te onderscheiden. Dit kan zijn, een inbetween met print/ patroon. Maar dit kan ook bijvoorbeeld een effen inbetween of juist een inbetween met glans/ glitter zijn.  Ook een van de soorten inbetweens zijn linnen inbetweens, denk hierbij aan onze Wannahave collectie.

Wellicht nog een andere manier om soorten inbetweens te onderscheiden, is te sorteren op kleur. Ze zijn er namelijk in alle kleuren! Past groen bij jouw interieur? Kijk dan gerust bij onze groene inbetween gordijnen.  Ben jij meer van de rustige, natuurlijke beige tinten? Kijk dan eens bij onze beige inbetween gordijnen.  Toch liever wit, zwart, blauw of wat anders? Filter dan gerust per kleur en laat je verrassen!

 

 

Het voeren van inbetween gordijnen

Het voeren van gordijnen, iets waar wij een groot voorstander van zijn. Waarom zou je ervoor kiezen om een gordijn te laten voeren? Het voeren van gordijnen kan een aantal redenen hebben, ik zet ze even op een rijtje voor je:

  • Minder tocht, kou weren
  • Achterkant van het gordijn is minder fraai
  • Verduurzamen van het gordijn/ langere levensduur
  • Bescherming tegen verkleuring door de zon

Kun je een inbetween gordijn dan ook voeren? Jazeker kan dat! Het is wellicht een niet voor de hand liggende keuze, maar zeker wel mogelijk. Over het algemeen kiezen klanten namelijk voor een inbetween, juist voor het behoud van privacy, en het zicht naar buiten. Maar ook voor de filtering van het dag- en zonlicht.

Nu kan ik me ook goed voorstellen dat je oog gevallen is op een transparante stof, dus voor een inbetween, terwijl je niet op zoek bent naar inbetween gordijnen. Hoe fijn is het dan, dat jouw favoriete stof ook gevoerd kan worden. Dan zit je dus niet vast aan een transparant inbetween gordijn, maar kun je er heel gemakkelijk een mooi lichtdoorlatend gordijn van laten maken.

 

 

Voordelen inbetween gordijnen

De voordelen van inbetween gordijnen zijn natuurlijk al wel een beetje genoemd. Wellicht heb je ze dus al uit de tekst kunnen vissen. Is dat niet het geval? Geen zorgen! We benoemen ze graag nog een keer, maar dan wat uitgebreider.

Een van de voordelen van inbetween gordijnen, is het prachtige gefilterde daglicht. Doordat de stof net wat dichter geweven is als vitrage, is de stof dus ook minder transparant als vitrage. Hierdoor houd je het daglicht dus heerlijk in huis, maar sluit je een groot deel van de felle zonnestralen toch uit.

Privacy, toch wel iets waar mensen op gesteld zijn. Overdag kun je van buiten minder goed naar binnen gluren, terwijl het zicht van binnen naar buiten nog helemaal prima is. In de avonden werkt dit net andersom. Doordat je ’s avonds in huis natuurlijk de lampen aan hebt, kunnen passerende mensen jou beter zien zitten gezien het buiten donker is. Jouw zicht naar buiten daarentegen wordt natuurlijk minder.

Inbetweens brengen een luxe, maar vooral ook sfeervolle uitstraling met zich mee. Door de lichte, triomfantelijke valling maken inbetween gordijnen het in huis soms net even wat meer thuis. Een heerlijk huiselijk gevoel, dat willen we toch allemaal? Kun je het je al inbeelden? Voor die prachtige openslaande deuren, of voor die super mooie grote raampartijen? Ik zie ze al helemaal hangen!

 

Nadelen inbetween gordijnen

Nu we de voordelen van inbetween gordijnen hebben gehad kan ik me voorstellen dat je denkt: Goh, en de nadelen hiervan dan? En dat is nou juist een super leuke vraag die je jezelf of wellicht anderen stelt. En dan erbij te bedenken dat het antwoord nog veel leuker is!

Eigenlijk is het namelijk zo, dat inbetweens niet echt specifieke nadelen hebben bij het gebruik hiervan. Wel kan het zo zijn dat je dus met een aantal dingetjes rekening moet houden, maar echte nadelen kun je het niet direct noemen.

Je dient hierbij dus wel rekening te houden met de transparantie en uitstraling van inbetweens. Is dit niet helemaal jouw ding? Dan kan ik het me voorstellen dat je dit wellicht als een soort nadeel zal zien. Maar ben jij nou helemaal fan van de transparantie en uitstraling? Dan is er niks aan de hand, en is het ook zeker niet nodig om je ergens druk om te maken.

 

 

Het combineren van inbetweens

Inbetweens zorgen voor een zachte en sfeervolle lichtinval in huis, waardoor ze vaak in de woonkamer en/ of slaapkamer worden toegepast. Naast de sfeer die de inbetweens met zich mee brengen, is ook zeker de mooie chique/ luxueuze uitstraling niet te vergeten. Dit geldt voor zowel de woonkamer als in de slaapkamer.

Het mooie en praktische aan inbetweens is dat ze goed te combineren zijn met bijvoorbeeld overgordijnen. Ik kan me namelijk voorstellen dat je de slaapkamer goed donker en koel wilt hebben, en ook zo wil houden. Dit gaat je met alleen inbetweens natuurlijk niet lukken, maar in combinatie met lichtdichte of verduisterende overgordijnen wel. Maar ook met gewone lichtdoorlatende overgordijnen in bijvoorbeeld de woonkamer krijg je een mooi geheel. Wil je ’s avonds toch wat meer privacy en niet zo in de kijk zitten? Dan kun je heel gemakkelijk de overgordijnen sluiten, waarmee je ook nog eens een knus en huiselijk gevoel creëert.

Wat ook een hele mooie, praktische combinatie kan zijn is samen met vouw- of rolgordijnen. Dit kan met een bijpassende kleur, of een totaal contrasterende kleur. Dit kan met vouwgordijnen dezelfde stof zijn als de inbetweens, maar kan ook een geheel ander soort stof zijn. Met rolgordijnen kan het niet dezelfde stofkeuze zijn, maar uiteraard wel dezelfde kleursoort. Die keuze is geheel aan jou.

 

Het assortiment bij 123gordijn

Zoals je nu inmiddels denk ik wel door hebt zijn er zoveel verschillende soorten inbetweens. Van de kleur bruin tot blauw of groen. Van gevoerd tot niet gevoerd. In combinatie met overgordijnen of juist met vouw/ rolgordijnen, of toch liever alleen de inbetweens.

Ben je nou super nieuwsgierig naar het assortiment inbetween gordijnen van ons? Neem dan gerust een kijkje! Of ben je nog een beetje oriënterende? Vergeet dan niet onze gratis proefstalen aan te vragen.

Loop jij nog rond met wat vragen, of ben je op zoek naar advies? Aarzel niet en vraag het ons! Je kunt ons via de Whatsapp of de mail altijd bereiken. Wij helpen jou graag verder!

 

 



WhatsApp
Bestelhulp