Voorjaarsschoonmaak

voorjaarsschoonmaak

Grote voorjaarsschoonmaak ouderwets? 

Heerlijk toch, lentekriebels en de eerste warme zonnestralen. Behoefte aan een opgeruimd huis, tuin of balkon? Wij helpen je graag bij het organiseren van deze klus en geven je een paar tips om je voorjaarsklus mee te beginnen. Misschien moeten we dit jaar ook maar eens ontspullen. Oude spullen eruit en ruimte voor nieuwe ideeën! Hieronder enkele tips.

"De ramen zijn weer schoon, maar de gordijnen zien er smoezelig uit en ruiken nog naar het kerstdiner. GORDIJNEN WASSEN, hoe dan?"

TIP 1. Koop lekker ruikende schoonmaakmiddeltjes en nieuwe doekjes voor een ultrafrisse schoonmaakbeleving. En vergeet geen bloemetje als finishing touch!

Schoonmaakschema

Het is geen goed idee om zomaar ergens te beginnen, meestal heb je na de eerste klus geen overzicht meer en vaak ook geen zin om verder te gaan. Maak een lijstje van de dingen in huis die je wilt aanpakken en werk ruimte voor ruimte af. Op deze manier blijft het leuk en krijg alles de focus en aandacht voor het stralendste en schoonste resultaat. Tip! Vergeet jezelf niet en begin altijd eerst met een lekkere bak koffie of thee in het zonnetje ❤️

ONTSPULLEN

Kijk goed naar wat je echt nodig hebt en verzamel de dingen die je wil weggooien. Kapot gooi je weg en de andere spullen kunnen misschien naar de kringloop voor een tweede leven. Bedenk een fijne sfeer voor in huis. Kijk in tijdschriften en maak een plan. Pak deze bij elke beslissing erbij. En blijf bij je plan: als je helder hebt wat je wilt, dan is de kans op miskopen kleiner en hoef je daarna ook geen spullen weg te gooien.

RAMEN

Wij vinden het erg fijn en belangrijk om te beginnen met de ramen! Schone en glanzende ramen zorgen ervoor dat de ruimte direct opfrist en mooier lijkt. Het begint met de zonnestralen die je huis binnenkomen en meteen zorgen voor het fijne lente-gevoel in huis. Want zeg nou zelf, de eerste zonnestralen zijn prachtig maar doen niet zoveel met je humeur en interieur als je door ramen bijna niet naar buiten kan kijken door de viezigheid. Dus hup en actie: "poets de winter weg!"

Vergeten voorjaarsklusje  - Gordijnen wassen

De vergeten voorjaarsklus! De gordijnen. De ramen zijn weer schoon, maar de gordijnen zien er smoezelig uit en ruiken nog naar het kerstdiner. Meestal is het geen probleem om de gordijnen te wassen, maar check altijd even of je gordijnen gewassen kunnen worden. De meeste gordijnen zijn voorzien van een label met wasvoorschrift. Is dit niet het geval, dan adviseren we dit te checken bij de winkel waar je ze aangeschaft hebt. Bij 123gordijn staat online bij het product altijd aangegeven wat het wasvoorschrift is. Houdt er rekening mee dat stoffen van katoen altijd een hogere krimp hebben ten opzichte van polyester stoffen.

Meer tips over gordijnen wassenWhatsApp
Bestelhulp