PLAKNACHTEN

PLAKNACHTEN

Hittegolf

Klaar voor de “plaknachten”

Zweten en draaien. Tot in de late uurtjes woelen. Ik ben al niet zo’n beste slaper. Laat staan met deze temperaturen. Bloody hot en probeer dan maar om in slaap te komen. Schakel ook je gedachten maar eens uit. Hoe dan?? Ik neem altijd nog even de dag door in mijn hoofd en meestal leidt dat tot to-do geneuzel of zogenaamde goede plannen en ideeën. Meestal de volgende ochtend alweer vergeten. Of wat denk je van uurtjes tellen?

Dat het nu weer langer licht is, extreem warm en hoge luchtvochtig maakt het er ook niet makkelijker op. Natuurlijk vind ik het heerlijk om tot laat buiten te zijn met de BBQ aan en een goed glas wijn (het medicijn), maar ik adviseer dit niet..

Na zo’n heerlijke zwoele avond lekker slapen en uitgerust wakker worden is nog wel een dingetje. Lekker slapen is niet meer zo vanzelfsprekend en omdat we iedere dag weer fris aan de slag moeten hoop ik dat jullie iets hebben aan de onderstaande tips.

Hoe donkerder, hoe beter

Zorg altijd voor een donkere kamer. Er zijn verschillende soorten raamdecoratie. Zo hebben veel mensen verduisterende rolgordijnen. Maar ook vouwgordijnen of overgordijnen kunnen verduisterend zijn. Zorg er altijd voor dat de gordijnen goed aansluiten, zodat er geen licht door de kieren kan komen. Laat ze overdag dicht, zo blijft de warmte langer buiten.

Gordijnen zijn een goed alternatief voor de duurdere screens en zonwering aan de buitenkant van de woning.

Zorg dat je rails en ophangsysteem strak in het kozijn geplaatst wordt. Feitelijk zijn alle gordijnstoffen geschikt voor de slaapkamers.

Ze kunnen allemaal lichtdicht gevoerd worden. Trend is het lichtdicht voeren van de Metallic Inbetweens

En hoe leuk, er is variatie genoeg. Functie en sfeer komen samen. Zo kan je ook kiezen voor mooie luxe en verduisterende kamerhoge stoffen. Laat deze tot op de grond hangen, zodat het licht onder ook tegengehouden wordt.

Onze Black-Out en verduisteringsgordijnen  een goede manier om het daglicht en de hitte buiten te houden. Gebruik dikke, zware en verduisterende stoffen met een lichte voering welke het zonlicht weerkaatst. Gegarandeerd constante temperatuur in de slaapkamers.

Cool Kids

Ook onze kleintjes kunnen veel slaapproblemen hebben. Zorg ervoor dat ook zij in een rustige kamer liggen. Vertel een verhaaltje voor het slapen gaan. Kinderen worden hier rustig van en het is ook nog gezellig en leerzaam. Houdt de kamer rustig en overzichtelijk. Zorg dat ze rustig, koel en donker kunnen slapen!

Zo hebben wij ontzettend veel mooie stoffen voor de kinderkamers. Deze zijn lang niet altijd verduisterend, maar met een lichtdichte voering ben je direct klaar. Denk ook aan de brandvertragende https://www.123gordijn.nl/alle-gordijnen?functie=560&toepassing=412&type=gordijnen, maar denk ook aan Anti allergie, met de nieuwe Pollergen rolgordijnen

Misschien ook inspirerend voor jouw kinderkamerstyling of voor het stylen/inrichten van de babykamer.

 

Slaap lekker de komende “PLAKNACHTEN”, en lukt het niet? Drink een glas water en probeer het na een kwartier nog eens.

Succes!WhatsApp