RAAMDECORATIE IDEEËN WOONKAMER

Pak de raamdecoratie in jouw woonkamer aan, zonder een opdringerige verkoper in je nek. Heerlijk 24/7 shoppen op jouw moment. Raamdecoratie kan je online ‘s avonds om 10-11 uur nog uitkiezen. Aangezien de webwinkel altijd open is bepaal jij helemaal zelf. Oriënteer je op je gemak in je eigen tijd met een lekkere kop thee. Het kiezen van de raamdecoratie in de woonkamer kan inderdaad knap lastig zijn. Toch ga ik je hieronder wat informatie geven, waarmee je het misschien wat overzichtelijker krijgt. Naast lastig is het toch wel een van de leukere ruimtes in huis om aan te pakken. En daarmee is het uitkiezen van de meest luxe en/of best passende raamdecoratie super inspirerend. De raamdecoratie bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in de woonkamer. Maar wij snappen jouw onzekerheid in de keuze voor afwerking, maten, kleuren en stoffen. Naast sfeer en uitstraling zorgen ze voor privacy. Helemaal belangrijk wanneer de woonkamer zich aan de straatkant of op de begane grond bevindt. Maar zoals vaker besproken hebben ze ook nog een aantal andere belangrijke functies. Denk aan de temperatuur en akoestiek in de woonkamer. Kies je voor gordijnen aan een rails. Of ga je voor van die mooie plooigordijnen aan een roede met ringen. Alleen zo’n detail bepaalt al voor een groot gedeelte de uitstraling van de raamdecoratie. Zo zijn er best wat punten om rekening mee te houden in jouw beslissing de juiste raamdecoratie op te hangen.

Direct naar het aanbod woonkamer gordijnen voor die fijne en leuke gratis gordijn-, kleur- en stofstalen, welke je nu nog sneller kunt bestellen via de directe proefstalen link. Snel in je winkelwagentje en meestal de volgende dag al in huis. Zo weet je wat je koopt en kun je lekker creatief mixen en matchen met je andere materialen en kleuren in huis. Direct zien of de kleur past bij jouw bank of de verf op de wand.

 

TIPS KIEZEN RAAMDECORATIE WOONKAMER

Is de woonkamer aan de beurt. De beste ruimte van het huis of beter gezegd in ieder geval de plek waar het allemaal gebeurt. Ben je toe aan de woonkamerramen? Leuk! Wat voor kleur kozijnen heb je en wat voor type licht valt er door de ramen naar binnen. Wil je de privacy verhogen? Of heb je enkel iets nodig om beter op de laptop te kunnen kijken.

Hou jij van veel kaarsjes en een houtkachel? Dan kies je wellicht beter voor een brandvertragend gordijn. Wel zo veilig.

Dient de raamdecoratie eruit te knallen of wil je juist een bijna onzichtbare raamdecoratie, welke vloeiend overgaat in de wanden en meubels.

Is het nodig om enkel de ramen te bekleden of wil je de hele wand met ramen in een keer bedekken. Wat voor sfeer ademt de woonkamer uit? Wat voor stijl vind je mooi? Ben jij van het strakke design of meer van de rustieke woonsfeer? Hou je van een bepaald soort of type raamdecoratie of ben je een echte linnenlover of  print maniak. Het gaat erom dat je voor jezelf een duidelijke wensenlijst krijgt. Zo wordt het vanzelf een feestje om daar de beste raamdecoratie voor de woonkamer bij te kiezen. Hou je van uitbundige kleuren en draperieën Eigenlijk kan je bij ons voor iedere woonwens wel een passend modelletje vinden.  

RAAMDECORATIE WOONKAMER OP MAAT

Er zijn ontzettend veel adressen waar je voor raamdecoratie terecht kunt. Denk aan grote ketens als IKEA, HEMA, Leen Bakker, Xenos enzovoorts. Vaak is er ook niets mis mee. Geen maatwerk, maar meestal vaste afmetingen. We noemen ze in de volksmond ook wel kant-en-klaar gordijnen. Denk aan de standaardbreedte stoffen voorgestikt met haken of al ingeslagen ringen. Helemaal klaar om op te hangen. Soms zit er een plakvliesje meegeleverd, waarmee je met een klein beetje handigheid het gordijn ook qua  hoogte op maat kunt maken. Je kunt de zoom ermee vastplakken op de gepaste afmeting. Je gebruikt hier dan enkel een strijkijzer voor en hoeft geen naai- of coupeuse skills te bezitten.

Heb je iets meer uit te geven en ben je echt op zoek naar iets bijzonders, dan past raamdecoratie op maat beter. Zeker voor in de woonkamer. Dè fijnste en meest geleefde plek in huis. Het is wat duurder, maar past altijd perfect en zorgt daardoor voor die heerlijke look and feel. De op maat gemaakte raamdecoratie is perfect in de woonkamer, omdat het altijd past en je er extra lang van kunt genieten. Het heeft geen gekke licht-of tochtkieren, omdat het altijd perfect past. Je kunt er eigenlijk ontzettend lang van genieten en dat is nu net de reden dat het wat meer mag kosten.

Maatwerk voor de sfeer in de woonkamer. Hieronder het aanbod maatwerk waar je uit kan kiezen.

Gordijnen woonkamer

  • Overgordijnen woonkamer op maat
  • Inbetween of vitrage gordijnen op maat

vouWgordijnen woonkamer

  • Lichtdoorlatende vouwgordijnen op maat
  • Transparante vouwgordijnen op maat

rolgordijnen woonkamer

  • Lichtdoorlatende rolgordijnen op maat
  • Transparante rolgordijnen op maat

WELKE KLEUR RAAMDECORATIE WOONKAMER

Wel of geen kleur? De kleur is enorm bepalend. Heel belangrijk om hier de juiste keuze in te maken voor het mooiste resultaat en jarenlang plezier in de best bewoonde plek in huis. De woonkamer is een verlengstuk van jou zelf. Kleuren moeten echt bij je passen. Je wil met een op maat gemaakt gordijn toch langer kunnen genieten. Uiteraard zijn er altijd leuke kleurtrends. Momenteel zie je veel okerkleurige gordijnen en donker groene gordijnen. Het mag allemaal weer meer kleurrijk. Het mag rijk en luxe en wat denk je van mauve gordijnen. Mauve is ideaal voor in de woonkamer. Het is een neutrale en vergrijsde lila. Een fijn subtiel paars kleuraccent, maar door de toon blijft het neutraal. De best bewoonde plek in huis verdient de meeste aandacht. De ultieme plek in huis om te leven, genieten, ontspannen en zo verder. Zoals ik vaker zeg hier horen gordijnen voor de juiste sfeer.

TIPS RAAMDECORATIE WOONKAMER

Hang de gordijnen zo royaal mogelijk op voor een luxe uitstraling. Het liefst bedek je met gordijnen zo hoog en zo breed mogelijk. Hiermee bedoel ik van plafond tot royaal op de vloer en van wand tot wand. Hierdoor creëer je een mooie en luxe verdeling. Durf veel stof te gebruiken. Zo lijkt de ruimte groter. Kom je er niet uit? Vraag het ons. Overweeg eerst een groter staal van je favoriete stof aan te vragen. Zo kun je beter beoordelen hoe het gordijn gaat vallen en of je het wel echt mooi vindt.

Nieuwe gordijnen op je wensenlijst? We weten dat het opmeten ervan soms knap lastig kan zijn wanneer je dit zelf gaat doen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om het opmeten van gordijnen een stuk makkelijker maken. Lees daarom altijd goed onze meetinstructies. En kom je er niet uit dan mag je ons altijd om hulp vragen. We helpen je graag.

Meer inspiratie over alle raamdecoratoie in het algemeen vind je in mijn  blog raamdecoratie ideeën. 

Vouwgordijnen: Wega - White 

 

 WhatsApp
Bestelhulp