Oeko-tex gordijnen

Gratis proefstalen ✓ oeko-tex gordijnen op maat ✓ eenvoudig en snel ✓ 9+ reviews op Kiyoh

260 producten

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

260 producten

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

OEKO-TEX GORDIJNEN

Tegenwoordig zie je enorm veel Oeko-tex labeltjes in kleding en andere textielproducten. Aangezien gordijnen van textiel gemaakt worden ontkomen wij  ook niet aan het Oeko-tex keurmerk.. Buiten het feit, dat wij de mooiste gordijnstoffen willen aanbieden, houden we er al een aantal jaren rekening mee, dat alle nieuwe gordijnstoffen aan de Oeko-tex standaard 100 dienen te voldoen, alvorens wij deze aan de nieuwe collectie gordijnen toevoegen. Op dit moment betekent dat, dat al meer 80% van onze collectie Oeko-tex standaard 100 is. Wil je het zeker weten dan mag je ons hier altijd naar vragen.

Shop direct Oeko-tex gordijnen  Oeko-tex vouwgordijnen 

WAT IS OEKO-TEX

Oeko-tex is een wereldwijd certificeringsysteem, waarbij textiel gefabriceerd wordt onder de strengste normeringen voor mens en welzijn. Zo wordt er gekeken naar de schadelijke stoffen in het materiaal of in de productie ervan. Ook wordt er rekening gehouden met eventuele allergieën en allergische reacties op het textiel. Kortom beter voor mens, gezondheid en de natuur. Wil je nog een gradatie hoger, dan kun je kiezen voor Green yarns. Hierbij zijn de garens 100% gerecycled, alvorens ze in de gordijnstoffen gebruikt worden. Vraag ons welke gordijnen hieronder vallen?

We hebben onlangs het label ECO GREEN toegevoegd aan de collectie. Deze voldoen aan de Global Recycled Standard (GRS). Hieronder vallen de Green Yarns, welke geproduceerd worden volgens een circulair economiemodel. Hierbij staan de volgende zaken  hoog in het vaandel: verminderen, hergebruiken, recyclen om de wereld duurzamer te maken. Deze GRS-norm omvat de gehele toeleveringsketen van deze gordijnen en gordijnstoffen. Zo is altijd terug te herleiden waar de productie is geweest van de: gerecyclede vezels, gerecyclede garens en stoffen met gerecyclede inhoud. De garens van de bovengenoemde ☘ Eco Green-producten zijn  gecertificeerd met de "Global Recycled Standard" -zegel van Control Union B.V - Nederland. We kopen deze stoffen in met het eco-label.

Voor katoen geldt, dat het beter is deze te recyclen. Zo wordt de schade aan landbouwgrond verminderd, omdat er water, energie en het gebruik van pesticiden worden bespaard.

Gerecycled polyester gebruikt 75% minder olie, verbruikt minder energie en stoot minder gassen uit in de productie. Aan de andere kant is dit proces voordelig, omdat het helpt het afval te verminderen, omdat er minder restproducten zijn.

Kortom Eco green label producten geven aan, dat de garens milieuvriendelijk geproduceerd zijn. Zo ben je met het eco-label dus zeker van een eerlijk product voor een eerlijke prijs.

Zo proberen wij ons steentje bij te dragen voor een verantwoord sociaal, milieu- en chemisch beheer.

OEKO-TEX GORDIJNEN SHOPPEN BIJ 123GORDIJN.NL

We blijven nieuwsgierig en zijn gek op vernieuwingen en trends op textielgebied. Inkopen doen wij pas, wanneer we zijn overtuigd, dat alle stoffen zijn vervaardigd zonder schadelijke gevolgen voor de gezondheid, met respect voor het milieu, de universele rechten van werknemers en de rechten van kinderen? Kortom koop nu jouw verantwoorde Oeko-tex gordijnen bij 123gordijn!

  • Uitgebreide collectie Oeko-tex gordijnen
  • Jouw Oeko-tex gordijn supersnel geleverd
  • Kant en klaar op maat gemaakt
  • Hoge kwaliteit Oeko-tex gordijnen

 

 

WhatsApp
Bestelhulp