Welke stofsoorten zijn het meest geschikt voor gordijnen?

8255 keer bekeken  dinsdag 15 oktober 2019

Omdat het uitkiezen van gordijnen meestal voor een langere tijd is maken we onderstaand even een overzicht, waarmee je kunt kijken welke stof in jouw geval het meest geschikt is voor de gordijnen. Er zijn veel verschillende stoffen en grondstoffen voor textiel.Onderstaand een overzicht van de meest voorkomende gordijnstoffen en hun eigenschappen:

Polyester

Is een synthetische vezel. Enorm sterk en vorm-en kleurvast. Deze stof heeft een minimale krimp en kan gemakkelijk gereinigd worden. Heeft een milieubesparende werking, omdat deze stof niet absorberend is, zal deze met weinig water en minimaal wasmiddel gereinigd hoeven te worden. Tevens kunnen is deze gordijnstof antiallergeen en hygienVraag altijd even de onderhoudsvoorschriften bij onze klantenservice.  

Polyester FR

Al onze PolyesterFR gordijnstoffen zijn blijvend vlamvertragend. Ze zijn dus “niet” naderhand behandeld met een brandwerende finish. Ze zijn vervaardigd van polyester FR garens. Maar kunnen gewassen en behouden de vlamvertragende eigenschappen. Tevens zijn certificaten door ons bij te leveren. Denk aan zorginstellingen, openbare gelegenheden of voor gordijnen voor een peuterspeelzaal of kinderdagverblijven enzovoorts. Goed om te weten in een tijd, waarin veiligheid een belangrijke tendens is.

Katoen

Hier bedoelen wij een 100% katoen. Katoen is een natuurlijke vezel en wordt vaak gekozen, omdat men graag die natuurlijke look en feel wil hebben. Katoen is sterk en slijtvast. Je kunt het makkelijk en heet strijken. Het verkleurt, kreukt en krimpt sneller dan synthetische vezels. Katoenen gordijnen kunnen tot wel 10% krimpen. Om dit te voorkomen is voorwassen of de zoom dusdanig hoog te maken, dat deze na het wassen kan worden uitgelegd.

Linnen

Linnen is net als katoen een natuurlijke/plantaardige vezel. Het wordt gemaakt van vlas. Linnen heeft net als katoen een hoog krimppercentage en is niet geschikt voor in vochtige ruimtes. Linnen neemt gemakkelijk vocht op, waardoor het niet geschikt is in vochtige ruimtes. Het beste kan een linnengordijn gevoerd worden, omdat deze sneller verkleurt bij dag-of zonlicht dan een synthetisch gordijn.

Katoen/Polyester

Een mix van de beste eigenschappen samen gecombineerd. Zo valt deze stof mooi soepel en natuurlijk, maar zal ook kleurechter en minder krimp vertonen als een katoen alleen. Dit verlengt de levensduur van het gordijn. Wij gebruiken deze combinatie vaak ook als tegenvoering om het gordijn te beschermen en door de combinatie met katoen, zal het in combinatie met een synthetisch overgordijn minder statisch zijn/.De percentages geven aan welke van de 2 stoffen dominant is.

Katoen/Linnen

Linnen en katoen kunnen heel goed samen gecombineerd worden. Zij zijn beiden van natuurlijke vezels. Katoen is iets goedkoper dan linnen. Zo blijft de prijs ook aantrekkelijk.

Trevira CS

Merknaam voor een brand- of vlamvertragende gordijnstof. Onlangs is ons assortiment gordijnen aangevuld met een nieuwe milieuvriendelijke collectie.

Onze sustainable en Eco vriendelijke gordijnproducten kun je herkennen aan het Oekotex en

Eco-green logo.


Vond je het nuttig?
WhatsApp
Bestelhulp