Stofbreedte banenstof of kamerhoog

1045 keer bekeken  woensdag 25 maart 2020

Stoffen worden in verschillende breedtes gemaakt. Zo zijn er stoffen die gemaakt worden op een breedte van 140 cm. Deze stoffen worden bij ons dan ook banenstof genoemd. Maar er zijn ook stoffen die op een breedte van 280 cm gemaakt en soms zelfs nog breder. Deze stoffen noemen wij kamerhoog.

Als jij gordijnen wil laten maken van een stof die 140 cm breed is dan betekent dit dat wij banen knippen. Dan wordt de benodigde lengte geknipt om de hoogte eruit te halen. Maar om de breedte te halen zullen wij meerdere banen aan elkaar stikken. Hierdoor krijg je naden in de gordijnen. Deze naden zitten verticaal door de gordijnen.

Wil jij gordijnen laten maken uit een stof die 280 cm breed is of breder dan zullen wij de benodigde meters die nodig zijn voor de breedte van jou gordijnen knippen. Het gordijn bestaat dan uit 1 deel stof. De meeste woonkamers zijn namelijk niet hoger dan 260 cm. Bij deze stof zul je daarom ook geen naden hebben in jouw gordijnen.

Bij stoffen met printjes is hier al rekening mee gehouden in de productie of het gaat om een kamerhoge stof of een banenstof, waardoor de print altijd netjes recht staat en niet op zijn kant.

 


Vond je het nuttig?
WhatsApp
Bestelhulp