Gordijn op maat

Raamdecoratie is de finishing touch voor ieder interieur. Van overgordijnen tot aan vitrages/ inbetweens. Voor iedereen zit er wel wat tussen. Neem dan ook een kijkje tussen onze overgordijnstoffen!
Gordijn op maat

359 producten

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

359 producten

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

GORDIJNEN OF OVERGORDIJNEN

Gordijnen zijn de finishing touch voor de ramen van iedere ruimte in jouw huis. Ze hebben veel invloed op de aankleding, sfeer en uitstraling in de ruimte. Naast de aankleding hebben gordijnen ook andere functies; ze gaan de inkijk tegen, houden de warmte vast, weren de kou en zijn ook geluiddempend.

SOORT OVER-GORDIJN

Overgordijnen zijn vaak dikker/voller en dus zwaarder en hebben een rijke uitstraling. Hierdoor houden ze veel lichtval van buitenaf tegen. Vaak worden overgordijnen gecombineerd met vitrages of inbetween gordijnen; een gordijn voor de dag en een gordijn voor de avond of nacht.

De keuze voor een overgordijn is erg persoonlijk, want het moet passen bij de stijl van je inrichting, om zo de harmonie in de ruimte te bewaren. Door gordijnen te plaatsen kan je bepaalde effecten in de ruimte versterken.

Je kunt de hoogte benadrukken, door middel van lange gordijnen op te hangen. Je kunt ze hierbij mooi boven de vloer laten hangen, of juist net er op. Lange gordijnen zie je meer in het buitenland dan in Nederland.

Je kunt ook kiezen voor korte gordijnen. Dit kun je kiezen als je bijvoorbeeld een klein raam hebt. Of wanneer je een radiator onder het raam hebt, en je hier geen gordijn voor wilt hebben hangen. Nederlanders zijn dan ook dol op kortere gordijnen. Het maakt ons namelijk niet uit dat de buurtjes zo af en toe even naar binnen kunnen kijken. Nog een voordeel van korte gordijnen, is dat je heerlijk kunt genieten van het doorkomende daglicht.

Een tip voor het kiezen van lange of korte gordijnen, kies voor een effen/uni stof voor in een kleine ruimte of bijvoorbeeld patronen of dessins in grote ruimtes om het te versmallen. Kleur, look, uitstraling, kwaliteit en natuurlijk persoonlijke smaak, zijn bij de keuze van de juiste gordijnen van belang.

COLLECTIE

Het assortiment van 123gordijn.nl biedt een zeer ruime keuze aan gordijnstoffen welke aan uw wens kunnen voldoen. In slechts 3 stappen op een eenvoudige en snelle manier de juiste gordijnen kiezen en bestellen.

Gordijnen bestel je snel en veilig bij 123gordijn.nl!

WhatsApp
Bestelhulp