• Vandaag besteld, binnen 3 weken in huis
  • Gratis proefstalen
  • Goede kwaliteit

Woontrends 2024

Omdat de kerstboom, nu nog gezellig staat te shinen en het alweer bijna 2024 is. Een nieuw jaar! Nieuwsgierig? Wat zijn de nieuwste trends en wat speelt er in gordijn- en interieurland? Bij ons is de kerstboom er meestal alweer uit voor de jaarwisseling. Dan zijn wij er alweer klaar mee. Feitelijk begint met een bos tulpen of hyacinten ons voorjaarsgevoel, maar helaas! Wat zijn de dagen donker, somber en nat dit jaar. En wat duurt het lang. Ook zin licht en kleur? Wat brengt het komende jaar?

Lekker wonen a la 2024

Zwart dooft langzaam en maakt plaats voor bruin, beige en donker hout. De natuurlijke trend zet de komende tijd door. Je ziet het terug in natuurlijke en ronde , organische vormen. Denk aan ronde en grote modulaire banken en poefs. We omarmen ons nog steeds met veel wol en zachte, maar vooral warme materialen. Heerlijk cocoonen, want we zitten nog wel even binnen met dit weer en de winter moet nog van start.

Onzekerheid over de gasrekening en het duurzamer omgaan met energie vraagt toch om een lekkere warme trui, sjaal of deken. Ook het interieur vraagt om een warme jas. Kortom veel luxe en dikke materialen. Lagen en nog veel meer laagjes over elkaar. Dikker, warmer en meer velours, wol, teddy, bouclé en vachtjes. Tevens zie je veel natuurlijke en dikke materialen, zoals linnen, jute en geruwde of geborstelde materialen, waardoor er een zacht laagje op de stof ontstaat. Het toevoegen van textiel is niet alleen heerlijk voor op de bank en aan de voetjes, maar ook fantastisch simpel en goed toe te passen in de raamdecoratie. Wist je dat ook een transparant, licht en luchtige inbetween zorgt al snel voor een isolerend laagje tussen buiten en binnen. Hou de inbetween gordijnen overdag dicht/gesloten. Geniet van het weinige daglicht en hou verbinding met de buitenwereld. Vroeg donker en heerlijk behaaglijk. Steek de kaarsjes aan. Sluit je super-de-luxe thermisch of gemoltoneerde isolerend gevoerde overgordijnen op tijd en maak het direct warm en knus in huis. Koude en tocht blijft beter buiten en de door jou opgewekte warmte blijft veel langer in de ruimte hangen.

Binnen dit heerlijke thema mag ambacht en handgemaakte items uiteraard niet ontbreken. Duurzame en unieke stuks voor een uniek karakter in het interieur. Klaar met de action vaasjes en masse. Geef je interieur stijl en zoek eyecatchers met een verhaal.

Qua kleuren zien we nog steeds erg veel jaren ’70 vintage look en tinten. De warme beige, geel, koper, karamel en chocoladebruine tinten zijn niet weg te denken. Nog steeds gecombineerd met een flame glamour of goud. Al lijkt dit langzaamaan verdrongen te gaan worden door messing en zilver. Mat geborsteld of vol in shine.

Via bruine herfsttinten van gevallen bladeren naar groen, groener groenst met veel planten en grote planten en bladerprints blijven voor het komende jaar. Ook meer licht in de interieurs. Beige, crème gecombineerd met lichte hout tinten en verschillende hout, marmer, travertijn, granito en of natuursteen structuren.

Hopelijk heb ik je weer een klein beetje kunnen inspireren, maar doe vooral lekker waar jij je prettig bij voelt.

Fijne feestdagen en een heerlijk 2024!

Sabine

 



WhatsApp
Bestelhulp