WELK TYPE RAAMDECORATIE PAST BIJ MIJN RAAM

We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze voor de best passende raamdecoratie. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, maar welke is helemaal jouw stijl en past ook nog eens goed bij het type raam.

Uiteraard bepaal je uiteindelijk zelf en is het niet allemaal zo zwart wit. Gordijntrends en types wisselen ook regelmatig. Maar we beschrijven hieronder, welke types het meest worden gekozen of gebruikt en waar je al dan niet rekening mee kunt houden.

VOOR WELK RAAMTYPE ZOEK JE GORDIJNEN?

Voor bijna elk raam is het fijn om een gordijn te hebben. Of het nu een standaard raam, erker, schuifpui, dakraam, frans balkon of draai-kiepraam is. Kan het raam open. Draait het naar binnen of naar buiten open. Zo even wat dingen om rekening mee te houden bij het ontwerp en de keuze.

Het is belangrijk om te bepalen of je de raamdecoratie in de dag of op de dag wil plaatsen (ophangen)? Lees hier hoe dat ook alweer zit.

STANDAARD RAMEN

Voor de meeste ramen geldt dat eigenlijk alle types raamdecoratie kunnen worden toegepast. Houdt rekening met waar het gordijn voor dient en waaraan het moet voldoen? Bijvoorbeeld verduisterend voor een standaard raam in de slaapkamers en/of kinderkamers. Daarna bekijk je welk type of kleur het beste past bij de interieurstijl. Een vouwgordijn voor een stoer, romantisch of landelijk effect. Een rolgordijn voor een strakker effect. Of kies je voor mooie en luxe overgordijnen, gecombineerd met een transparante inbetween? De juiste gordijnen maken de ruimte compleet.

Bestel direct de gratis stalen:

 

GORDIJNEN VOOR DE OPENSLAANDE DEUREN OF SCHUIFPUI

Zorg ervoor dat deze gordijnen makkelijk weg te schuiven zijn, zodat je ze moeiteloos en snel kan openen om naar buiten te gaan. Overgordijnen en vitrages op de rails zijn hier bij uitstek geschikt voor. Je schuift ze eenvoudig open en dicht en je kan gemakkelijk spelen met licht en privacy. 

SCHUINE OF RONDE RAMEN

Denk aan de architectuur van de jaren ’80.  In deze tijd werden er veel aparte vormen ramen voor woningen ontworpen. Gekke puntramen en asymmetrische schuine ramen. Onmogelijke ramen voor de standaard gordijnen. Ronde ramen horen wij ook vaak voorbij komen. Deze zie je meer in jaren ‘30 huizen. Ook ideaal voor de mooiste schuurwoningen met stoere gebinten en grote schuine raampartijen. Voor dit soort ramen is het belangrijk dat het goed past en sluit. Maatwerk! Laten wij en ons atelier daar nou super goed en specialistisch in zijn. Kortom stuur ons een berichtje en we helpen jou graag.

GORDIJNEN DAKRAAM OF DRAAI-KIEPRAAM

Eenvoudig meer ruimte en licht op de bovenverdiepingen door een dakkapel met ramen of enkel een dakraam. Wellicht beter bekend onder de merknaam “Velux”. We informeren je graag persoonlijk. Stuur foto’s en maten.  

ERKER GORDIJNEN

Een erker is helemaal maatwerk. Het moet mooi aansluiten en met openen en sluiten soepel verlopen, zonder elkaar in de weg te zitten. Rolgordijnen, vouwgordijnen en top-down gordijnen passen uitstekend in de erker. Kies de stof en stuur ons een foto. Meestal heb je dezelfde dag al een reactie van ons. En denk ook om de ketting, misschien net wat meer chic om voor een stalen ketting te kiezen, aangezien het vaak in het zicht hangt, zowel binnen als van buiten.

DEUR GORDIJNEN

Deuren moeten gemakkelijk open en dicht kunnen. Extra belangrijk om hierop te letten bij het aanschaffen van de juiste raamdecoratie. Het is mogelijk om deze rol-of vouwgordijnen onder spanning te laten hangen. Of middels speciale geleiders te laten lopen. Dit zorgt ervoor dat het gordijn netjes op de plek blijft ook al beweegt de deur of deurklink. Zorg ook dat het gordijn nooit over de klink valt, maar erachter.

SERRE OVERKAPPING OF TUINGORDIJNEN

Meer privacy en gezelligheid in de zomer. Of het hele jaar door genieten in de serre, buitenkamer, overkapping of veranda. Met grote ramen, vaak ook als plafondbekleding, kan de temperatuur snel stijgen. Nog een reden om je te laten adviseren wat hiervoor de mogelijkheden zijn.

Houdt óók bij dit type raamdecoratie rekening met deuren en klinken. Deze kunnen de gordijnen makkelijk beschadigen, wanneer het in de weg zit. Wanneer je voor een vouwgordijn wil gaan, bedenk dan dat er ook geopend, altijd een pakket boven hangt. Deze maat kan in overleg iets aangepast of verkleind worden, maar je ontkomt er niet aan en je wil er wel onderdoor kunnen lopen.

Voor tocht en een ultiem comfy gevoel gebruik je speciale buitengordijnen. Kies dan voor een hufter- weer en windproof systeem. Bijvoorbeeld een mooie buitenstof met ingeslagen ringen. En eventueel met spankabel of geleider aan de onderzijde.

BED OF GORDIJNEN FRANS BALKON

Je kunt het zo gek niet verzinnen. Eigenlijk kunnen de gordijnen overal een creatieve en functionele oplossing voor zijn, tenzij op de juiste manier toegepast. Zie hier de oplossing voor BEE Hostel te Amsterdam.

123 GORDIJN VOOR ELK TYPE RAAM OF DEUR EEN GORDIJN

Je wist het vast al, maar zo eenvoudig kan een gordijn op maat zijn. Want voor elk type gordijn moet je bij ons zijn. Bestel direct de mooiste gratis stofstalen en kies het juiste type gordijn in elke ruimte.

 

 

 WhatsApp
Bestelhulp