TUINTRENDS 2020

TUINTRENDS 2020

Nog even een paar nieuwe slippers regelen, want aankomende week bereiken we zeer waarschijnlijk ’s zomerse temperaturen. Omdat we morgen lekker vrij zijn ga ik proberen om een moestuin te maken. Alvast wat oefenen, want eigenlijk fantaseren wij al heel lang om een eigen wijngaard te beginnen.

Dan moeten we wel doorpakken, want voordat we kunnen oogsten zijn we 4 jaar verder. We hebben de ruimte en het wordt ook telkens warmer en droger in Nederland.

Misschien sla ik door, maar wat is er nu lekkerder onder het genot van je eigen wijn (nu nog een slurpje van Gort) buiten te kokkerellen of jouw eigen brood te bakken in de buitenoven met verse ingrediënten?

100% Bio - en onbespoten uit eigen tuin of balkon. Allerlei leuke websites en blogs geven tips en tricks hoe je als beginner (en iemand zonder groen vingers) wel een leuke moes kan creëren. En het moet uiteraard niet teveel werk zijn, want we hebben het al zo druk.

De tomaatjes staan al gezaaid in een bakje voor ons keukenraam. Maar ik ben nog op zoek naar meer verschillende zaadjes! Wie weet er een goed adres? Niet te duur, want ik heb nog heel veel andere wensen voor de tuin.

Buiten zijn is ook nog eens bewezen goed voor onze gemoedtoestand. Planten en bomen doen stress afnemen en onze hartslag daalt.

"Kortom de trend voor 2020 - Meer en langer naar buiten"

NOG VEEL GROENER, WELDADIGER & COMFORTABELER

Buitenvloerkleden, buitenkeukens, gouden buiten-douches, Jacuzzi’s, kroonluchters, schommel-en hangbanken. Daybeds, dekentjes, zachte kussens, haarden, heathers, warmtekussens en hout gestookte hottubs!

Eindeloos veel en steeds meer mooie producten voor in de tuin. Niet zo gek, want we brengen er ook steeds meer tijd door.

Komt dit door de klimaatsverandering? Of omdat er telkens meer mooie buitenspullen te verkrijgen zijn (check de noviteiten op tuinbeurzen) , wie zal het zeggen? Maar ik ben fan!

 

Is jouw tuin of balkon al summerproof? En wat zijn nu eigenlijk de trends voor deze zomer?

Bof jij met een overkapping, aanbouw, kas, serre of tuinkamer?

De tuin het verlengde van je interieur in de woning. Laat de sfeer van de woonkamer vloeiend overlopen naar de buitenruimte. Door bijvoorbeeld voor dezelfde tinten te kiezen en een natuurlijke overgang.

Hou rekening met de zichtlijnen vanuit jouw woning, maar laat je niet beperken in de mogelijkheden. Voorheen misschien alleen voor de 'celebs', maar momenteel ook gewoon in de bouwmarkten te vinden.

Je kan het zo gek niet verzinnen. Daybeds, plofkussens, hottubs, gouden regendouches, opgespoten zandstrandjes. Kleine wellness resorts ontstaan in de achtertuin. We willen rust en onthaasten....

Wat je smaak ook is, rustig en natuurlijk, of juist gekleurd en uitbundig. In elke tuin moet meer geleefd worden!

Zorg ook voor de juiste verlichting buiten, want zo kan je  er tot laat in de avond en langer door de seizoenen heen genieten van de buitenruimte. Zelfs ‘s winters wanneer je binnen bij de kachel zit en door de gordijnen naar buiten kijkt, kan verlichting zorgen voor prachtig uitzicht en diepte in de tuin.

Zorg voor beschutte plekken, waar ook bij een winderige en bewolkte dag heerlijk buiten geleefd kan worden.

Tip: voor lichtkoepels en glazen overkappingen zijn er op aanvraag ook hele mooie maatwerk raamdecoratie/zonweringsystemen verkrijgbaar (bij ons ook op aanvraag). Eventueel met afstandsbediening.

Zo speel je met het licht en houd je het hoofd cool. Ook hier dient gemak de mens door domotica, waarbij je met 1 druk op de afstandsbediening het licht regelt. Zo kan je bijvoorbeeld je geliefde vouwgordijn ook doortrekken naar de glazen serre of uitbouw.

 

Ben je na zo’n lange avond buiten lekker rozig en wil je heerlijk slapen lees dan ook even dit.

Leuke stof gezien? Voor een heerlijk loungekussen of een daybed te bekleden? Mail en bestel alleen de stof per meter.

Enjoy the summer

 

 

 WhatsApp
Bestelhulp