RAAMDECORATIE TREND WINTER 2021

RAAMDECORATIE TREND WINTER 2021

Raamdecoratie & gordijntrends winter 2021

Zin om weer een beetje te veranderen in huis? Hopelijk kan ik je een klein beetje inspireren voor een winter make-over in het interieur.

Helaas zitten we nog even in onze eigen bubbel, totdat iedereen is gevaccineerd. Komen de muren al op je af? Behoefte aan rust en warmte om ons heen. Dus omarmen we onszelf letterlijk met textiel.

Maar om welke trends kunnen we echt niet heen deze winter? Met top bovenaan de prio-lijst staat duurzaamheid voor mens en milieu. Ontwikkeling omtrent het hergebruiken van textiel volgen elkaar op in rap tempo. De nieuwste "sustainable trends" in textielland zal ik binnenkort onderzoeken. 

Alle textielcombinaties zijn mogelijk. Super leuk en inspirerend. We gaan helemaal los in het mixen en matchen van verschillende materialen. Kies juist voor niet alledaagse materialen en structuren. Wanneer je de kleuren op elkaar aanpast zal het een mooie rustige uitstraling behouden.

DE GORDIJNEN!

Trek ze ‘s avonds lekker dicht! Het voorkomt inkijk van nieuwsgierige buurtjes en zorgt direct voor huiselijke sfeer. Tevens wapen je jezelf tegen de koude wind/luchtstromingen op dit moment.

Heerlijk zo’n strak blauwe lucht, ijzige kou, sneeuw en schaatspret.

WINTER WONDERLAND

Voor binnen geld dat het behaaglijk en warm moet zijn.

Wil je verduurzamen dan zijn er tal van oplossingen. Door te kiezen voor een voering kun je veeeel langer genieten van de gordijnen. Graadje kouder of oudere woning? Misschien heb je nog enkel glas of een te mooi authentiek glas-in-lood raam waar je liever geen voorzetscherm of raam voor zet.

Kies dan voor thermisch voeren, of voor de meest luxe optie, het zogenaamde “3 laags systeem.” Jouw gordijn voorzien van een bijpassende kleur voering met daartussen een heerlijke wollen deken (molton).

Het wordt tegenwoordig veelal ingezet om ruimtes van elkaar te scheiden voor geluidsoverdracht. Kan effectief zijn om thuiswerkplekken te creëren. Het zorgt voor een verbeterde akoestiek en een fijne afgesloten plekje.

Maar ook om voordeuren of tochtportalen extra af te schermen . Qua lengte doen de staande gordijnen het goed doen op dit moment.

Dikker, voller en “woller”

Denk aan ruigere en niet alledaagse materialen voor de gordijnen, zoals  Mohair, wollen of vilt-gordijnen. Of wat denk je van lekkere tweeds & boucle’s.

Maar ook jute in grove gaasstructuren voor de inbetweens. Revival of de jaren ’70 gordijnstijl. Overal zie je textiel in mooie combinatie’s. Denk aan wand- en vloerkleden.

Macramé, Perzische en Moldavische wollen tapijten, kleden kussens, gordijnen, raambekleding. Maar je ziet het ook in veel andere details en accessoires in het huis. Grove structuren, aaibaar zacht en pluizig. Gebreide en gehaakte stoffen. Combineer met elkaar en het gaat nog meer leven. Zacht, rond organisch in beige’s en bruinen zorgen voor dat ultieme thuisgevoel.

Shine and Glamourous

Ook voor 2021 blijft deze interieur- en gordijntrend actueel. Luxe en overdaad voeren nog even de boventoon. De glanzende gouden en metallic glitters textiel en woonaccessoires zijn nog steeds niet weg te denken in de interieurs. Railsen, roedes en ringen worden weer in messing en oud goud uitgevoerd na jarenlang RVS en zwart.

Geen mini make-over maar mini budget? Een bos heerlijk geurende voorjaarsbloeiers of een goed gevulde vaas met droogbloemen en pampagrassen passen hier perfect bij.

Liefs ❤️

Check onze gratis proefstaaltjes. Zo kun je heel gemakkelijk beoordelen of de gordijnsoort bij jouw interieur past? Je bent altijd welkom in onze vernieuwde webwinkel.

 WhatsApp
Bestelhulp