Kleur van het jaar 2023

kleur van het jaar 2023

Bron: Flexa

WILD WONDER KLEUR VAN HET JAAR FLEXA 2023

Wat was het spannend. De kleur van het afgelopen jaar Bright Skies wordt vervangen door een nieuwe, met veel zorg uitgekozen kleur. Sinds vandaag 13 september 2022 is de nieuwste kleur van het jaar 2023 door FLEXA (Akzo-Nobel) wereldwijd bekend gemaakt. Wist je dat Flexa dat alweer 20 jaar doet. De kleurexperts van Flexa hebben dit jaar voor een positieve, warme tint gekozen, die zijn inspiratie en oorsprong haalt uit de natuur. Een unieke kleur van het geel van tarwe met een hint van groen. Geinspireerd op de natuur:  "Wonder van de natuur" 

Deze kleur wordt op 4 verschillende manieren gepresenteerd.  

VIER KLEURPALETTEN

Ondersteuning en inspiratie voor de 4 verschillende sfeer- en kleurpaletten. Het draait allemaal om de magie van de natuur in het interieur. Met deze vier paletten haal je de kracht van de natuur in huis. 

Door de kleur toe te passen in verschillende ruimtes ben je ook afhankelijk van de type lichtinval. De kleurtemperatuur zorgt ervoor, dat de kleur in een noordelijke en donkerdere lichtinval meer groen zal ogen, dan wanneer de kleur een zonnig, zuidelijkere ligging heeft. Dan zal de Wild Wonder meer warm en geel ogen. Ik dacht zelf een beetje aan botergeel.

LUSH PALET WILD WONDER

Lush is natuur in de ruimte geinspireerd door tuin, woud en bos.

wild wonder buzz

BUZZ PALET WILD WONDER

Waan je in een enorm 's zomerse bloemen en vlindertuin. Straal met deze kleuren energie, plezier en harmonie uit.

flexa raw

RAW PALET WILD WONDER

Een kleurenmix van stro achtige gelen met natuurlijke paddenstoelen en houtkleuren. Door deze combinatie te gebruiken kies je voor een warme en rijke look.

flexa flow

FLOW PALET WILD WONDER

Ga voor rust en balans met deze op de kust geinspireerde kleurcombinatie met Wild Wonder.

OP ZOEK NAAR GORDIJNEN BIJ DEZE KLEUR WILD WONDER

 

Bron: Histor

Wil je ook een kijkje in de andere grote verf merken? Wat doen zij dit komende jaar? 

HISTOR KLEUR VAN HET JAAR 2023 VINING IVY

Eigenlijk komen alle verfmerken jaarlijks met een nieuwe kleur van het jaar. Zo hopen ze met sfeervolle kleurinspiratie en smaakvol samengestelde kleurpaletten jou te inspireren om met kleur in het interieur te spelen. Histor heeft voor komend jaar drie nieuwe inspiratiepaletten die mooi aansluiten in de huidige tijd en geest. Wie wil er niet een warme en harmonieuze sfeer in huis? Leuk om de verschillende verfmerken te bekijken om zo de keuze te maken, welke het beste bij jou past. Bekijk hieronder de drie kleur- en inspiratiepaletten van Histor Kleur Vining Ivy 2023.

De kleur Vining Ivy is een beetje een blauw groen tint, oceaanblauw. Een mooie koele kleur om naast een stevig accent toch rust te geven in het interieur. Welk van de volgende drie inspiratie thema’s van Vining Ivy past jou?

TIP van de kleurspecialisten van Histor om te combineren met gouden accenten voor een ultra luxueuze uitstraling.

Bekijk ook eens onze gouden metallic’s.

SERENITY

Vining Ivy in combinatie met zachte en melkachtige pasteltintjes. Licht, luchtig en sereen.

ORIGIN

Vining Ivy met een avontuurlijke knipoog naar de natuur. Warm en veilig in combinatie met coole bruin, grijsgroene en crème

DUALITY

Een meer moderne, gedurfde combinatie van de accentkleur Vining Ivy in combinatie met een fel en uitbundig kleurpallet. Helderen pastellen, dus vooral geen vergrijsden en afgezwakten kleuren in dit thema. Dit thema doet luxe en retro aan.

GORDIJNEN in de Vining Ivy stijl & KleurWhatsApp
Bestelhulp