KLEUR VAN DE MAAND APRIL

KLEUR VAN DE MAAND APRIL

Haal de lente binnen

Waar denk jij aan bij geel? Aan een heerlijk warm zonnetje op je winter "witte" bolletje? Ik denk aan warmte, zon, lente en paashazen. (o nee, die waren al geweest) Eindelijk lekker zonder jas naar buiten of op je blote voetjes door je tuin struinen. Controleren of de knopjes van de plantjes het weer doen en opkomen. Lekker genieten van de narcissen en bloesem aan de bomen.  

Jammer joh, dit jaar laat het wel heel lang op zich wachten.
Juist daarom! Let the sun shine!
 KLEUR VAN DE MAAND

 GEEL

Geel is lekker fris, fleurig en vrolijk. Geel is 1 van de 3 hoofdkleuren van het kleurenspectrum. “De primaire kleur naast Magenta (rood) en Cyaan (blauw).” Deze 3 kleuren tezamen zijn de basis voor alle andere kleuren. Ken je het nog van de kleuter- en basisschool?

Gele gordijnen en geel in je interieur

Geel binnen in je huis geeft positieve energie en het geeft warmte. Wij hebben een hele range aan gele gordijnstoffen. Denk aan gele inbetweens, maar ook gele overgordijnen. Geel is ook weer helemaal terug van weggeweest. Van lichtgeel, pastelgeel tot mosterdgeel of  warme goudgelen en okergeel. Helemaal hot! Spicey Yellow

Vrolijk direct jouw werkplek op met een geel rolgordijn. Hou je van klassiek, kies dan voor een mooi okergeel vouwgordijn. Je kunt geel goed gebruiken om verschillende ruimtes in je huis direct op te frissen. Die keuken voelt à la minute minder saai en 's zomers aan met een knallend geel vouwgordijn in combinatie met een mooie frisgroene plant.

Is geel iets voor jou? Bestel dan nu de gratis gele stofstaaltjes
❤️

 

Gele weetjes: Volgens de beeldbalie

(Hoe dan? Even Googlen)

“De kleur van de zon is een vrolijke opvallende kleur, die het brein, denkproces en zenuwstelsel stimuleert. Geel wordt geassocieerd met energie, zon, lente, zomer, een nieuw begin, levensplezier en geluk. Deze kleur stemt vrolijk en positief. Geel geeft focus en doelgerichtheid. Door de stimulatie van het brein staat de kleur voor kennis, wijsheid en volwassenheid, maar ook voor creativiteit en fantasie. Positieve associaties met geel zijn een gevoel van geluk, warmte, vreugde en blijdschap.

Maar let op, geel heeft ook zo zijn negatieve associaties. Denk bijvoorbeeld aan jaloezie, onbetrouwbaarheid, verraad en lafheid. Verblijven in een overwegend gele ruimte maakt onrustig, je verliest er snel je geduld. Met geel kun je goed accenten aanbrengen, waardoor het vaak gebruikt wordt in advertenties met aanbiedingen.”

 

 WhatsApp
Bestelhulp