INTERIEURTRENDS 2020

INTERIEURTRENDS 2020

Kleur van het jaar door Pantone 2020 – Classic blue

Het klassieke interieur is terug van weggeweest. Ik bedoel hier niet een oubollig interieur, maar veel ronde vormen en oudere elementen als  ornamenten. Vooral de mix van oudere meubels met een verhaal, gecombineerd met modernere meubels met een knipoog naar het verleden zorgen voor een mooie nieuwe gebalanceerde mix. Denk aan vintage stoelen met een strakke glazen eettafel. Denk aan mooie, opvallende luxe prints op de muren. Of denk aan een gekke eyecatcher in een opvallende kleur. Durf out-of-the box te denken, door vintage schatten te combineren met eigentijdse items krijg je een spannende eigen sfeer. Balanceren tussen modern en authentiek met de juiste balans om de rust te bewaren.

Toch zijn er 3 duidelijke interieurtrends voor 2020

Warm Earth & Folklore

Denk hierbij aan warme, intense kleuren. Ik denk ook vaak aan mijn kruidenkast. Spicey - Yellow, aubergine, warm rood, indigo blauw gecombineerd met stoere materialen. Geborsteld staal en donkere houten visgraat- en Hongaarse puntvloeren. Of denk aan Kelims en handgeknoopte plaids en kussenhoezen. Prachtige grootbladige planten voor sfeer en zuurstof in de ruimte. Maak het af met een gouden glans. Bruin is het nieuwe zwart. Maar eigenlijk alle aarde tinten, denk aan terra en oker en zandkleuren. Al deze tinten komen in deze natuurlijke woontrend terug. Ook de hang naar verduurzaming en (her) gebruik van natuurlijke materialen als marmer, steen, hout, keramiek of gietepoxy komen voor in deze woonstijl. We zien veel eerlijke materialen en handwerk als alpacawol kleden of handgemaakte aardewerken potten. Eerlijke materialen, duurzaam en ambachtelijk verwerkt. Materialen en woonzaken met een verhaal. We willen zien en voelen waar het vandaan komt en wie het met veel zorg heeft gemaakt. Maak het eigen met jouw familieschatten en eventuele erfstukken.

Wabi Sabi

Geen Wasabi, maar Wabi Sabi???? De Japanse perfectly imperfecty stroming in ons interieur staan voor ronde, natuurlijke vormen. A-symmetrie in zowel het plaatsen van meubels in de ruimte als in het ontwerp van de meubels. Rust, natuur en duurzaamheid staan centraal in deze woonstijl.

Het is een geleefde look; denk aan natuurlijke structuren zoals linnen, gedempte kleuren, organische ontwerpen en vormen.

Denk aan naturellen, beiges, nudy’s en zwakke pastellen. Deze worden afgestyled met de pampagrassen en de droogbloemen, welke ook niet meer weg te denken zijn in het interieur anno 2020.

Elegance & Glamour

Hier komen ook duidelijk de elementen vanuit het klassieke interieur naar voren. Denk aan een eclectische mix van materialen en kleuren. Gecapitonneerde stoelen in luxe materialen. Durf luxe materialen en protserige 18de eeuwse meubelen in luxe fluweel of 100% tweed (wol). Combineer volle kleuren en materialen met glans en glamour.

Glanzende floral- en dierenprints komen terug in de wandbekleding en woonaccessoires. Breng het geheel tot rust door het te combineren met strakke lijnen voor een heerlijk loft hotelsfeer. Denk aan klassiek groen, lipstickrood, maar ook bordeauxrood, poeder roze, Classic blue in rijke materialen. Ook hier mag geen goud ontbreken.

Ik vind het in ieder geval super inspirend en hoor graag of er nog leuke woontrends zijn om ook een interieurblog over te schrijven. 

 WhatsApp
Bestelhulp