HEIMTEXTIL 2020

HEIMTEXTIL 2020

Heimtextil 2020

Wist je al dat er deze week alweer “De Textielbeurs” is.

Morgen vertrekken wij naar Frankfurt om de Heimtech, ook wel Heimtextil genoemd te bezoeken. Er is teveel te zien voor 1 dag, dus we hebben  een hotel geboekt.

Morgen om 7 uur zitten wij in de trein. Ik heb er ontzettend veel zin in en ben heel benieuwd wat we dit jaar gaan zien. Wat zijn de noviteiten in textielland. Wat worden de textielkleuren en textieletrends voor 2020?

De trend op dit moment bij ons zijn de velvet’s. Wij hebben al ontzettend veel fluweel in bijzonder mooie kleuren. Denk aan okergeel, maar ook roze en veel groen. Je ziet fluwelen stoffen het in alle vormen van interieur terug, denk aan “onze” gordijnen, maar ook aan stoelen en banken. De fluwelen en velours stoffen zijn helemaal terug van weggeweest. De hang naar dit soort zachte stoffen wordt telkens sterker. Denk ook aan wol, bouclé en teddy stoffen. Super zacht, maar ook met een hele fijne structuur. Deze stoffen voelen niet alleen goed aan, maar zijn ook nog eens prachtig om te zien en maken jouw interieur helemaal af en instaproof. Dat vonden ze bij &C ook (tijdschrift van Chantal) En het houdt vaak door zijn volume ook nog eens extra de kou en tocht buiten.

Ik ben dan ook heel benieuwd naar dit soort bijna vintagelook stoffen op de beurs. Als textiellover vind ik het heerlijk om stoffen te voelen. Je kunt verliefd worden op een gevoel van de stof. Zo is onze fluweel mooi dik en het heeft een zeer hoge aaibaarheidsfactor. Vraag maar een gratis proefstaal aan en voel zelf.

Wat zijn de nieuwe trends en ontwikkelingen. Prioriteit heeft, dat we alleen nog maar stoffen inkopen, welke aan de Oeko-Tex standaard 100 voldoen.

Dit keurmerk staat voor ecologisch en sociaal verworven textiel materialen en producten. Het wordt beoordeeld op schadelijkheid voor mens en milieu.

Deze standaard wordt bepaald en beheerd door de Oeko-Tex Association. Op dit moment bestaat 60% van onze collectie hieruit, maar we willen graag naar 100%.

Op het moment wordt er ook heel veel met digitale prints op textiel gedaan. Ik ben benieuwd naar deze ontwikkelingen en wat voor prints we te zien krijgen.

Hoog op de To-do list staat dan ook, dat we gaan kijken naar frisse, hippe prints voor bijvoorbeeld de kinderkamer af te stylen. Of de hipste babykamer te creëren

Tevens hebben we in onze webshop nog voldoende ruimte voor inbetweens en vitragegordijnen.

Voor nu hoop ik op een inspirerende week!

In mijn volgende blogpost zal ik jullie alles vertellen over de beurs.

Hopelijk zie ik je dan weer terug!

Maartje

 

 

 WhatsApp