GROEN, GROENER, GROENST

GROEN, GROENER, GROENST

GROENE GORDIJNEN

Een wereld vol rust, creativiteit en natuurlijke inspiratie. 

Je houdt ervan of niet. Groen! Hoezo? Je kunt geen interieurtijdschrift openslaan of je ziet deze kleur. Of kijk eens rond in de interieurs op Pinterest of Instagram. Van groene wanden tot groen fluweel voor banken en fauteuils. Groen combineert zo lekker gemakkelijk met veel andere kleuren. Denk ook eens aan goud of koper.

Velours of fluweel is sowieso niet meer weg te denken in onze interieurs en woonkamers. De groene fluweeltjes zijn bij ons niet aan te slepen. Dat in combinatie met de lente, welke nu in volle bloei staat. Heeft me geïnspireerd om groen te benoemen tot kleur van de maand!

De maand mei staat voor nieuw leven. Frisgroene blaadjes, bloesems, plantjes en grassen.Kortom heel veel groen. Wie nu nog geen lentekriebels krijgt. Tussen de buien door wel te verstaan.

KLEUR VAN DE MAAND

 GROEN

Groen is cool  en werkt rustgevend. Het wordt niet voor niets veel gebruikt in wachtkamers en ziekenhuizen. Groen maakt ZEN en MINDFULLl. Probeer maar eens een boswandeling of tuincentrumpje ;-)

Groene gordijnen en groen in je interieur

De groentrend is heel gemakkelijk en toegankelijk. Je kunt beginnen enkel een plant of groen kaarsje. Bedek je bank met groene kussens. Wat denk je van groen behang of verf? Met 1 enkele klusdag kom je al een heel eind met groene verf of behang.

Kijk ook eens naar onze groene gordijnstoffen. Er zijn enorm veel groentinten. Denk aan olijfgroen, knalgroen, appelgroen, lentegroen, donkergroen, mintgroen, mosgroen, jadegroen enzovoorts.

Zoek je een natuurlijke groene inbetween of een groen overgordijn

Helemaal hot! Botanische vintage prints en tekeningen. De biologie printjes van vroeger

Ben jij nog thuis aan het werk? Zorg dan voor een fijne rustgevende werkplek. Begin met een  leuke plant in combinatie met een groen rolgordijn. Hiermee kun je het daglicht mooi filteren en regelen, zodat je rustig en geconcentreerd kunt werken.

Hou je van klassiek? Kies dan voor een van onze mooie groene vouwgordijnen. Door verschillende groentinten met elkaar te mixen creëer je een heerlijk thuis.

Hoe weet je zeker welke kleur groen bij jou past? Vraag gratis groene gordijnstaaltjes aan.

 

Groene weetjes: Volgens de beeldbalie

(Hoe dan? Even Googlen)

“De kleur van de natuur ontspant het zenuwstelsel en onderdrukt honger. Groen kan de bloeddruk verlagen en is rustgevend. Daardoor wordt groen ook wel geassocieerd met genezing, gezondheid en balans. Groen is de kleur van verse producten, van vruchtbaarheid, voorjaar en nieuw leven. Het is een positieve kleur met associaties als balans, harmonie, evenwicht, vernieuwing, vertrouwen, veiligheid en voorspoed.

Een groene ruimte geeft rust en ontspanning en verlicht nervositeit en angst. De kleur geeft de ruimte harmonie, balans en evenwicht. Zeer geschikt dus voor in de slaapkamer!

Draag je groene kleding, dan zeg je dat je creatief denkt en bereid bent samen te werken. Negatieve associaties met groen zijn verveling, jaloersheid (groen van jaloezie zien), en weerstand.”WhatsApp
Bestelhulp