GORDIJNTRENDS

GORDIJNTRENDS

Foto: Wannahave inbetweens kamerhoog

GORDIJNTRENDS & KLEURTRENDS

Ook altijd nieuwsgierig naar wat er nieuw is in interieurland? Ieder seizoen een nieuwe kleur of woontrend. We veranderen wat af. Maar na jarenlang zwart en grijs als basis gaan we nu de warmere kant op. Met bruinen, en beiges. Het moet wel bij je passen en wellicht moet je er nog even aan wennen. Wist je dat kleuren ook invloed hebben op jouw stemming? Iedere kleur heeft zijn eigen stemmingseigenschappen en psychologie daarachter. Qua stemming zie je wel dat we enorm hangen aan rust, gezondheid en natuur.

Hoewel trends niet heel sustainable zijn, want ze veranderen met regelmaat. Blijven ze elkaar toch opvolgen. Laat je niet direct van de wijs brengen, maar doe lekker wat je zelf wil. Trends zijn handvaten, maar eigenheid en sfeer is key!

Interieurtrend 2023! Door voor bruintinten te kiezen, kies je voor meer warmte en geborgenheid in de ruimte. Ook in de gordijnen en raamdecoratie zien we een verschuiving naar meer natuurlijke en warme tinten. Eerder waren het de zwarte en grijzen polyester gordijnen, maar onze linnen en linnenblends (combinatie van linnen met een andere grondstof) in de natuurlijke kleuren zijn momenteel niet aan te slepen. Ook jute en natuurlijke grove en onregelmatige wevingen en structuren doen het goed.

We ontkomen er niet aan, maar het jaren'70 (seventies) kleurpallet in het interieur is terug. Maar ook de hang naar bijzondere technieken en oude ambachten in de verwerking van materialen. Men is meer en meer op zoek naar unieke items voor jarenlang plezier in plaats van de massaproducten van de grote ketens. Tevens is men bereid hier iets dieper in de buidel te tasten. Liever 1 unieke, vol passie en liefde voor materiaal, environment en ambacht geproduceerd item, dan allerlei goedkope prullaria.

De meubels zijn rond en hebben asymmetrische of organische vormen. Denk aan ronde banken en lampen in  artisjok en paddenstoel vormen. Alles loopt in elkaar over. Buiten wordt binnen en andersom. We omringen ons met natuur en planten voor een fijn en gezond klimaat. Met al dat binnen zitten van de laatste pandemie hebben we veel tijd gestoken in en om het huis. Thuiswerken (hybride) werken en wonen. Met gordijnen kun je de sfeer en het licht regelen, maar ook zorg je ervoor dat je je veilig en geborgen voelt. De akoestiek en temperatuur is contanter. Kortom de ultieme sfeermaker en nooit te vergeten voor het interieur.

Veel gebruikte materialen zijn onbewerkt hout, natuursteen, bamboe, linnen en glas. Plastic is definitief van het toneel verdwenen, behalve de resin en gietsels op meubels en vloeren. Maar deze gaan jaren mee en hebben een duurzaam karakter.

Ook zien we dit terug in het materiaalgebruik en textiel voor het interieur. Luxe stoffen met natuurlijke en of minder vervuilende en belastende technieken en gebruik van natuurlijke kleurpigmenten.

Ook wij zien de ontwikkelingen snel opvolgen. Natuurlijk kleuren, maar ook de hang naar hergebruik en recyclen blijft volop in ontwikkeling. De textielindustrie kan niet achterblijven. Zo worden inmiddels bijna al onze polyester gordijnstoffen verkregen uit het hergebruik van petflessen. Zo gebruiken we 44 flessen om 1000 meter garen op grote klossen te spinnen. En deze klossen worden dan weer verwerkt in om stof mee te weven voor onze gordijnstoffen.

Hieronder de specificaties van onze Europese fabrikant van polyester

GERECYCLED POLYESTER

"Polyester is een product gemaakt van aardolie met een zware verwerking en een aanzienlijke impact op het milieu. De nieuwste techniek is echter ver genoeg gevorderd om polyester te kunnen maken uit de recycling van plastic drink flessen. Hierdoor wordt er 75% minder olie verbruikt voor de nieuwe polyester. Tevens verbruikt het minder energie en stoot minder gassen uit bij de productie. Nog een extra  gunstig voordeel in het proces is dat het helpt het plastic verpakkingsafval te verminderen/reduceren, dat wordt gegenereerd om de polyester textielvezel te maken. De eigenschappen van gerecycled polyester zijn dezelfde als die van standaard polyester: het is waterdicht, flexibel en heeft een weerstand tegen slijtage en hoge temperatuur”

LAGEN GORDIJNEN COMBINEREN

Gordijntrend 2023! Denk ook aan het combineren van lagen gordijnen. Niet alleen goed voor de isolatie en dus besparing op gas en elektra rekening. Tevens kun je zo eenvoudig luxe en sfeer toevoegen.

Door de traditionele inbetweens en overgordijn te combineren kun je zowel overdag al ’s avonds alle "sfeerkanten "op. Gruik ton-sur-ton of juist een colour block combinatie.

Maar ook de combinatie van vouwgordijnen met overgordijnen kunnen een super sfeervol geheel maken in jouw huis. Nog een veel toegepaste combinatie. Voor de meer minimalistische en strakkere stijl, zijn de rolgordijnen met transparante inbetween gordijnen of overgordijnen

BRUIN, GROEN, LAVENDEL & BOTERBLOEM GEEL

Kleurtrend 2023! Omdat er enorm veel bruintinten zijn en deze mooi te mixen zijn wil ik je graag even laten snuffelen tussen onze bruine gordijnstoffen. En vergeet vooral niet om de gratis gordijnstalen te bestellen.

Aardetinten en bruintinten brengen een bepaalde warmte, natuur en kalmte die tijdloos en puur is. Van bleekbruin tot chocoladebruine gordijnen. Kijk snel even rond.

Ook de groentinten blijven actueel. En naast bruin heeft ook groen van zichzelf een rustgevende en kalme sfeer. Kleuren zijn persoonlijk, dat weten we allemaal. Maar ze zijn niet alleen een kwestie van smaak. Psychologisch gezien doen ze ook wat met je emotie en gevoel. Word jij ook zo blij van lavendel en boterbloemen? 

Deze contrastkleuren ga je vast zien het komende jaar (Milaan).

SATIJN BRONS, ZILVER & GOUD

Wegens succes verlengd en uitgebreid. De luxe gouden en brons details in de gordijnen en accessoires. Trendcollectie! Met trots presenteren we de nieuwe collectie brilliant. Een kamerhoge stof met satijnglans. Meerdere kleuren volgen binnenkort. Bijkomend voordeel is dat ze het licht compleet verduisteren, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor in de slaapkamers. (BLACK-OUT).

Deze edelmetalen komen van origine ook uit de natuur en combineren gemakkelijke met hout en of natuurlijke stenen, marmer enzovoorts. Ze geven direct extra flair en een luxe touch in jouw interior. Bekijk hier onze good old metallic’sWhatsApp
Bestelhulp