DUURZAAM EN GROEN ONDERNEMEN☘

Verrassing…..❤❤❤ Gister stond heel spontaan een van onze fabrikanten ineens op de stoep. Ze was toevallig in het land en had ook wat nieuwigheidjes mee.

Wij kopen altijd rechtstreeks bij de weverijen, zodat er geen mensen tussen zitten. Hierdoor kunnen we de beste kwaliteiten voor een mooie prijs aanbieden.

En wat een mooie nieuwe stoffen zijn er weer. Van echte wollen gordijnen tot aan de nieuwste etnische jungle prints. Ik vind het altijd weer heel inspirerend, maar goed ik ben een echte textiellover en interieuraddict.

Wat wederom opviel was de hang naar organisch, natuur en ambacht. In de materiaalkeuzes en in de kleuren. Aardetinten, dierenprints. Alles kwam voorbij, met verrassende combinaties.

Wat gaan we de komende periode doen. Wat zullen we eens gaan inkopen? Inkoop van mooie stoffen is altijd een avontuur op zich. Ik word er ook altijd een beetje hebberig van. Wij doen ons best om goede keuzes te maken en hopen jou hiermee te inspireren.

Zoals ik net al heb verteld, kopen wij dus altijd onze stoffen rechtstreeks in bij de fabrikanten en weverijen. Dat brengt veel voordelen met zich mee. We kunnen de kwaliteit zo heel goed waarborgen, wij kunnen mooie prijzen aanbieden en zo houden wij de lijntjes kort! Wij hebben ervoor gekozen om samen te werken met slechts een paar leveranciers (partners) , want wij vinden een goede samenwerking en een lange termijn relaties erg belangrijk. Maar dat geldt trouwens ook voor ons eigen team!

We proberen nu ook te letten op onze ecologische voetafdruk. Uiteraard moeten de stoffen er aantrekkelijk uitzien, maar we willen eigenlijk niet het milieu teveel belasten. Voorheen kochten wij al stoffen in, welke Oeko-tex gecertificeerd zijn.

Hieronder leg ik uit wat dat precies inhoud. Ik raad je aan om het door te nemen. Goed om te weten en daarna snel weer te vergeten.

 

OEKO-TEX® STANDARD 100

Alle producten die wij inkopen zijn gecertificeerd volgens OEKO-TEX® STANDARD 100.

De Oeko-Tex®-standaard is een reeks tests en certificeringen die wereldwijd worden gecombineerd voor ruwe, tussenproducten en afgewerkte textielproducten in alle stadia van het productieproces.

De analyse van giftige stoffen omvat verboden stoffen en stoffen die wettelijk beperkt zijn, chemische producten die als schadelijk voor de gezondheid worden beschouwd, evenals richtlijnen met betrekking tot hygiëne.

De stoffen die de ☘ Oeko-Tex 100-certificering☘ hebben gekregen zijn:

Stoffen die geen allergene stoffen en kleurstoffen bevatten die carcinogeen zijn arylaminen MAK-grupos III A1 y III A2.

Weefsels die zijn getest om de afwezigheid van pesticiden en gechloreerde fenolen te bevestigen.

Weefsels die zijn onderzocht om de niet-afgifte van zware metalen onder kunstmatige transpiratiecondities te verifiëren.

Formaldehyde-vrije stoffen of die sporen bevatten die beduidend lager zijn dan de vereiste wettelijke limieten.

Stoffen met een huidvriendelijke PH, vrij van chloor-organische dragers.

Stoffen zonder biologisch actieve afwerkingen.

 

Ennnnnnn, we maakten gister kennis met de nieuwe ☘Eco Green producten. Wat een goede ontwikkelingen allemaal. Je wil het liefste het mooiste huis, maar als het dan ook nog een goed verhaal heeft is toch helemaal fantastisch.

De garens van onze ☘Eco Green-producten is gecertificeerd met de "Global Recycled Standard" -zegel van Control Union B.V - Nederland. Door katoen te recyclen, wordt de schade aan landbouwgrond verminderd, omdat er water, energie en het gebruik van pesticiden worden bespaard.

Gerecycled polyester gebruikt 75% minder olie, verbruikt minder energie en stoot minder gassen uit in de productie. Aan de andere kant is dit proces voordelig, omdat het helpt het afval te verminderen, omdat er minder restproducten zijn.

Kortom dit labe geeft  aan dat de garens milieuvriendelijk geproduceerd zijnDus met het eco-label ben je dus zeker van een eerlijk product voor een eerlijke prijs.

Wij geloven dat het veranderen van de kleur van de werkelijkheid mogelijk is, daarom zijn we druk bezig met de lancering van Eco Green Products, een nieuwe lijn van stoffen gemaakt van gerecyclede garens. Het doel van dit nieuwe initiatief is om een proces van duurzame productie van onze collecties te garanderen. We zijn nieuwsgierig en willen alles weten over de producten die wij inkopen! Zijn ze vervaardigd zonder schadelijke gevolgen voor de gezondheid, met respect voor het milieu, de universele rechten van werknemers en de rechten van kinderen?

Als we met zijn allen hier een beetje op letten, dan komt het vast helemaal goed met de onze aarde!

Liefs

Van mijWhatsApp
Bestelhulp