DONKER EN KOEL SLAPEN

DONKER EN KOEL SLAPEN

Ze zijn er weer, die heerlijke, lange en zwoele zomeravonden. Tot in de kleine uurtjes buiten genieten. Met als langste dag maandag de 21 juni aanstaande.

Dit betekent, dat de zon op zijn hoogste punt is.  Lekker BBQ-en en tot laat genieten van het zonnetje. 

Helaas betekent ook vaak slechter slapen. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen zijn ontregeld. 

Onderstaand vind je tips om de slaapkamer langer koel te houden en donker te maken. Onze gordijnstoffen houden licht tegen, maar houden ook de warmte langer buiten. Zorg er wel voor dat je de gordijnen overdag dicht houdt. Vertrouw op je lichaam en help het een handje. Wanneer de zon onder gaat en het donker wordt, maakt je lichaam het slaaphormoon “melatomine” aan. Hierdoor word je moe. Wanneer dit slaaphormoon wordt aangemaakt, daalt de lichaamstemperatuur en maakt het lichaam zich automatisch klaar voor een goede nachtrust. Je snapt het al. Je kunt dit natuurlijke proces door middel van de juiste raamdecoratie beïnvloeden. Denk aan de overgordijnen, maar ook de vouwgordijnen en rolgordijnen zijn verduisterend of lichtdicht verkrijgbaar. Tip: Stop met beeldschermen 1,5 uur van te voren. Welterusten!

DIM-OUT (verduisterende gordijnen)

Wil je het lekker donker maken in de slaapkamer, of heb je last van de zon in je beeldscherm. Kies dan voor deze variant. Wij hebben verschillende soorten verduisterende gordijn- en voeringstoffen (Dim-out): Deze stof houdt de kamer donker, maar hij laat vaak nog een beetje licht door. Wordt ook vaak voor keukens en woonkamers gebruikt. Deze stof dankt zijn verduisterende functie aan het mee weven van een zwarte draad tijdens de fabricageproces.

Tevens bepaalt de kleur ook het verduisterend vermogen. Let op: lichte kleuren laten zijn minder verduisterend dan de donkere kleuren.

BLACK-OUT (lichtdichte gordijnen)

Dit seizoen is onze collectie 100% lichtdichte gordijnen enorm uitgebreid. Van 140 breed tot kamerhoog. Brandvertragend of niet. Maar we hebben ook lichtdichte gordijnen (Black-out): Deze nog technischer stoffen bestaan uit 3 lagen, waardoor deze 100% het licht tegenhouden. Veel zijn ook nog wit aan de achterzijde, wat het licht weerkaatst en de warmte langer buiten houdt.

Het is geen airco, maar het helpt zeker. Ook hier geld, dat je ze wel de hele dag dicht laat.

 

Vind je een stof mooi die niet verduisterend is? Laat dan je gordijn lichtdicht voeren.

Slaap lekker deze zomer.WhatsApp
Bestelhulp