• Vandaag besteld, binnen 3 weken in huis
  • Gratis proefstalen
  • Goede kwaliteit

De eerste zonnestralen

Dagen worden langer, de nachten worden korter. Een periode waar ik persoonlijk heel erg naar uit kijk. Het wordt weer langer licht. We hebben zelfs stiekem al een beetje mogen genieten van de eerste zonnestralen. Hoe heerlijk is/ was dat! Dat mag van mij wel aanhouden en op deze wijze rustig aan doorgaan naar de zomerse temperaturen.

Dit betekent natuurlijk niet dat het daadwerkelijk op deze manier doorgaat. We zitten nog in de maand maart. De uitspraak is er niet voor niets, ‘’Maart roert z’n staart’’, gevolgd door ‘’April doet wat ie wil’’.

 

Lentekriebels

Die eerste zonnestralen in combinatie met de wat meer aangename temperaturen, heerlijk! Lekker naar buiten en dingen gaan ondernemen. Hou jij van wandelen, fietsen of lekker in de tuin bezig zijn? Hiervoor zijn het de juiste temperaturen, niet te warm maar ook zeker niet te koud. Zelfs kun je op deze dagen al lekker buiten zitten, maar denk er dan wel om dat je uit de wind en in de zon gaat zitten.

Vind jij buiten zitten toch nog wat enthousiast en heb je het idee dat het daar te koud voor is? Dan kun je er ook nog voor kiezen lekker achter het glas in de zon te gaan zitten. Binnen zitten, in de stoel of op de bank met een goed boek of tijdschrift.

 

Zon – en daglicht in huis

Wil je optimaal genieten van het zon – en daglicht in huis, maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste kunt realiseren? Wij helpen je op weg, het antwoord is namelijk simpel: Kies de juiste raamdecoratie. Maar wat is dan de juiste raamdecoratie voor deze wens? Dit zijn transparante gordijnen.

Door te kiezen voor transparante gordijnen, ofwel vitrage/ inbetweens in de woonkamer en bijvoorbeeld de keuken geniet je optimaal van gefilterd zon -en daglicht, wat zorgt voor een zachte lichtinval. Dit werkt alleen mits je ze overdag gesloten houdt.

Een bijkomend voordeel van transparante gordijnen, je kunt ze gebruiken voor privacy in huis. Overdag beperken ze de inkijk, zonder dat je het zicht naar buiten verliest.

 

 

Slechte nachtrust en/ of concentratie?

Helaas is er ook een andere kant van de medaille aan het mooie weer. Zoals gezegd is het allemaal lekker en kunnen we er heerlijk van genieten. Toch is het niet voor iedere ruimte ideaal, denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer of werkkamer. In deze ruimtes ben je de zon vaak liever kwijt dan rijk.

Slapen, ofwel nachtrust is belangrijk. Het is dan ook van belang dat jouw slaapkamer aan de juiste eisen voldoet om aan een goede nachtrust te komen. De grootste factor in dit verhaal is het licht. Zorg ervoor dat je lichtdichte, zonwerende en/of v erduisterende gordijnen in de slaapkamer hebt hangen. Mocht je in het weekend een keer willen uitslapen en het is vroeg licht, dan heb je er tenminste geen last van. Of wanneer jij thuiskomt na een nacht te hebben gewerkt, dan wordt je tenminste niet verblind en blokkeer je het licht 100%.

Ook op je werkkamer kan de zon niet ten goede doen. Of je nou vanuit huis werkt of gewoon op locatie, zonlicht op je beeldscherm is in beide gevallen hoogst irritant. Doordat die felle zon op het beeldscherm weerkaatst zie je niet meer wat je aan het doen bent, alles behalve praktisch natuurlijk. Staat de zon wat langer op het raam, dan kan het ook nog eens goed warm worden in de ruimte. Om dit allemaal te voorkomen kies je het beste voor lichtdichte, en tevens ook zon -en warmte werende gordijnen.

 

 

Maak het thuis lente/ zomer klaar

De voor- en nadelen van dit lekkere weer hebben we een klein beetje op een rij gezet voor je. Streep ze tegen elkaar weg en weet wat je moet doen. Het allerbelangrijkst, ga ervan genieten! Na al die weken vol met regen, storm en harde wind zijn we er gewoon aan toe.

De tijd voor het huis ‘’voorjaar-klaar’’ te maken en de grote schoonmaak te houden. Alles weer fris en fruitig. Ga er lekker op uit en geniet van het voorjaar!

Ben je na het lezen van deze blog op zoek naar de juiste raamdecoratie voor iedere ruimte? Vraag dan jouw gratis proefstalen aan.

Heb je nog vragen of ben je op zoek naar advies? Vraag het ons! Dit kan via WhatsApp, de mail of telefonisch.

Liefs, Dominique!

 

 

 

 

 

 

 

 



WhatsApp
Bestelhulp