BANENSTOF OF KAMERHOGE STOF VOOR DE GORDIJNEN

BANENSTOF OF KAMERHOGE STOF VOOR DE GORDIJNEN

STOFBREEDTES (BANEN-OF KAMERHOGE STOF) 

Wat voor stofbreedte kies je voor een gordijn of wave-gordijn? Verschil "Banenstof en kamerhoge stoffen." In principe zijn er 2 stofbreedtes.

Een banenstof (140 - 150 stofbreedte). Of een kamerhoge stof....Dit kunnen rollen zijn van 280 tot 330 cm....sommige zijn ook echt niet te tillen.
De zogenaamde "hufterrollen" worden deze in onze wandelgangen genoemd ‌

Bij een banenstof ontkom je niet aan verticale naden in de gordijnen, daar waar de banen aan elkaar gestikt worden.
Dit is de enige manier om de stof breed genoeg te maken om de hele rails te bedekken met gordijnstof.

Bij de standaard plooien probeert het atelier met de verdeling van de ingestikt plooihaken om deze naden minimaal zichtbaar te vervaardigen.

Zo zorgen zij ervoor dat de naden achterin een plooi worden verwerkt. De naadjes vallen dan mooi weg in de schaduw van de plooi. Bij de meeste stoffen kan dit bijna onzichtbaar voor het oog verwerkt worden. Ook een extra voering kan de naden van de aan elkaar gestikte banen verbloemen.

Ben jij die bofkont met de prachtigste hoge raampartijen? (jaloers) Breder dan 300cm gaatie niet. In dit geval worden de kamerhoge stoffen dan ook als banen aan elkaar gestikt worden. Helaas ontkom je hier niet aan. De weefgetouwen zijn niet breder


Uitzondering is de waveplooi. Hier kan het atelier geen betere verdeling maken of beetje sjoemelen met de verdelingen van de plooien…..…de afstanden liggen vast! Standaard wordt er een waveband van 8 cm gebruikt. (6cm kan op aanvraag) Voor de Wave is een kamerhoge stof de beste keuze.

Ik kan me voorstellen dat het je nu al duizelt. Snap je hem nog?!
Onduidelijk of nog andere vragen? Stuur een Appje en ik help je graag!

Liefs,
Sabine
WhatsApp
Bestelhulp