DIY KUSSEN

DIY KUSSEN

Bron: @hilaryandflo

Als ik al die nieuwe stoffen zie, dan krijg ik onwijs veel zin om hiermee aan de slag te gaan. Nu ben ik handig achter de naaimachine, maar het maken van een kussen kunnen jullie ook. Ik deze blog zal ik een beschrijving geven hoe je gemakkelijk en professioneel een leuk kussen maakt. Zo kan je je interieur binnen of buiten weer een nieuwe look geven. Ook hier geld weer, dat alles kan en mag.

 

Wat heb je nodig?

Stof & Naaimachinegaren

Schaar (eentje die gemakkelijk door de stof heen kan)

Meetlint

Stofspelden

Naaimachine

Rits aan de meter (heel goedkoop en online te bestellen bij bijvoorbeeld “Schuimrubberbetaalbaar”)

Wij hebben hier bij 123Gordijn natuurlijk onwijs veel leuke stofresten liggen en je mag ons altijd benaderen om een metertje te bestellen. Of je gaat lekker naar een stoffenmarkt of een kijk op de stoffenbeurs.nl om te kijken waar en wanneer er weer leuke markten zijn bij jou in de buurt.

Je hebt ook veel leuke webshops die kleine lapjes per meter verkopen. Kortom keuze genoeg!

 

Hoe dan?

Als je leuke stofjes het gevonden kan je aan de slag.

Allereerst zorg je dat je de stof op maat knipt. Vaak kan je op de achterkant van de stof met pen schrijven. Anders heb je nog een stofkrijtje nodig.

Je tekent de maten af. Feitelijk worden het gewoon vierkante of rechthoekige lappen.

Onderstaand heb ik voor een kussen van 65x40 gekozen. Dit zijn van die lekker standaard maten, waarvan je bijvoorbeeld bij de IKEA standaard goedkope vullingen kan krijgen (INNER). Uiteraard kun je allerlei maten bestellen op internet, maar IKEA is zo lekker goedkoop met zijn kussenvullingen. En ze hebben verschillende maten.. Door deze Verschillende maten naast elkaar te gebruiken word het lekker speels.

Nu knip je het afgetekende patroon :

De breedte van je kussen + 2 cm(naad)

En tweemaal de hoogte van je kussen + 2 cm(rits)

Naaimachine

Pak je naaimachine en controleer of je voldoende garen op je spoeltje onderin hebt. Verdere instructies omtrent de naaimachine staan in je instructieboekje van jouw machine. Plaats in eerste instantie nu je ritsvoetje onder de machine en stel de naald zo ver als het kan naar links in. Je kan nu even met een restje stof proberen of de machine goed ingesteld staat. Check of het stiksel er boven en onder goed uitziet en geen lussen heeft.

Speldt de rits af op de stof met je stofspeldjes en gassen maar. Niet te snel, want dan krijg je misschien van die dronken naden. Vergeet niet om het eerste stukje een paar keer voor en achteruit te gaan, zodat je rits goed aangehecht zit (doe dit voor en na iedere naad). Zet de rits aan de ene kant op en doe dit vervolgens aan de andere kant. Bedenkt dat dit de onderkant van je kussentje wordt. Als je dat gedaan hebt knip je het uiteinde van de rits eraf en spelt je die vast zodat je die naad dicht kunt maken.

Nu kan je al aan de zijnaden van je kussen beginnen. Wissel het rits voetje om voor het gewone naaivoetje. Zet je naald weer precies in het midden. Speld je rits weer even af en klap de rest van de stof naar 1 kant. Naai nu zowel links als recht de zijnaden erin.

Je mag gewoon over de rits heen-naaien. Denk wel weer even aan het aan en afhechten voor de stevigheid.

Bijna klaar is je kussen. Nu alleen nog maar omdraaien en je vulling erin. Super makkelijk toch?

Inspiratie 

Bron: Boho Picnic Simple Styling, Welke, -Tumbler-en-Klijntje  

 

Meer Informatie

Wil je ook onze stofjes voelen en zien? Vraag dan onze gratis proefstalen aan.

Op 123Gordijn.nl kan je gratis stalen aanvragen en je ontvangt er ook nog eens een mooie kortingscode bij.

Veel plezier met het kussentjes maken

Veel liefs,

MaartjeWhatsApp
Bestelhulp