Bron: Pinterest

Zwanger!

 

Twee blauwe streepjes!!! Oeps en nu? “Mixed Emotions!”Ben je nu blij of komt het eigenlijk als een grote shock. Eenmaal gewend aan het idee beginnen de eerste spannende weken. Wil je het nog even geheim houden of kan je het wel van de daken schreeuwen. Het is voor iedereen een emotionele rollercoaster en daar komen die fijne hormonen nog eens bovenop. Ik hoop dat jullie net zo kunnen genieten van de zwangerschap als  ik.

Ook spannend Jongen of meisje? Broertje of zusje? Hoe ziet het er volgend jaar op deze tijd uit?

Eenmaal gewend aan het idee en de bevestiging van een tikkend hartje bij de 12 weken echo kan je je bezig gaan houden met de babyuitzet. Er zijn allerlei handige lijstjes op internet of bij je verloskundige. Er moet een hoop geregeld en 9 maanden is zo voorbij. Van verzorging tot babyspullen aanschaffen tot aan de voorbereiding van de  bevalling. Super leuk toch om je bezig te houden met die kleine maatjes en de inrichting van jouw babykamer. Te schattig.Voor het inrichten van jouw babykamer geven we je een aantal tips, waar kje rekening mee kunt houden.

Tips voor de babykamerstyling

Zorg voor een neutrale kleur op de muren van de babykamer.  Daar zijn ze dan:  De ouderwetse “3 R-en”

1ste =”rust”

Zorg voor een neutrale kleur op de muren van de babykamer.  Pasgeboren kinderen kunnen overprikkeld raken door alle nieuwe indrukken. Om goed te kunnen slapen is het van belang dat er Rust in de kamer is. Denk aan mooie pastellen en naturellen. Zorg dat er niet teveel speelgoed enzovoorts ligt. Baby’s slapen nu eenmaal beter in een ‘natuurlijke’ kamer met rustige kleuren. Overgang buik – eigen kamer is al heftig genoeg voor het nieuwe mensje.

Als je kindje wat ouder wordt kan deze zelf aangeven wat voor kleuren mooi zijn voor de kamer. En dan is het ook wel weer leuk om een stoere peuterkamer of kleuterkamer te maken.

Bron: Pinterest – Cox

2de R =  "Reinheid"

Zo klein, zo lief, zo lekker om ff aan  die kleine donshaartjes te snuffelen. Denk aan de Zwitsal lucht. Wie kent het niet.

Zorg voor alle leuke en lekker ruikende verzorgingsproducten. Deze kan je ook altijd cadeau vragen.

Verzamel alvast wat pakken luiers en rompertjes in maat 52!

Na de geboorte hoeft de baby niet direct gewassen. Het heeft nog een mooi beschermlaagje. Een soort crèmepje om te wennen aan de nieuwe wereld. Welkom kleintje!

In de kraamweek leer je alles van jouw kraamzorg. Laat je lekker verwennen, daarna kan jij het allemaal zelf.

3de R = regelmaat

Denk ook aan de gordijnen. Door middel van verduisterende stoffen, kan je ervoor zorgen dat je kindje snel een dag en nachtritme ontwikkelt. Tevens kunnen gordijnen een isolerend effect hebben, waardoor de temperatuur constant blijft in de kamer. We zijn snel geneigd om het lekker warm te stoken voor de kleine, maar een kamertemperatuur is 16-18 graden is perfect.

Vind je de verduisterende stoffen iets te technisch en volwassen, dan kan je er ook voor kiezen deze alleen als voering te gebruiken, zodat je er toch net dat leuke overgordijn kan doen waar je in eerste instantie verliefd op werd

Laatste Tip!

Doe waar jij je prettig bij voelt. Ga los en geniet van deze mooie tijd! We hopen dat jullie heel gezond en gelukkig samen heel oud mogen worden!

Meer Informatie

Wil je ook onze stofjes voelen en zien? Vraag dan onze gratis proefstalen aan.

Op 123Gordijn.nl kan je gratis stalen aanvragen en je ontvangt er ook nog eens een mooie kortingscode bij.

Veel plezier met het kussentjes maken

Veel liefs,

Maartje