Het is begin maart en als we naar buiten kijken dan ziet het er (nog) niet uit alsof de lente al in aantocht is. Het is koud, het vriest, het is mistig en toch gaan we de klok een uur verzetten deze maand – 25 maart 2018 = Zomertijd. Maar gaat de klok nou een uur vooruit of achteruit? Het ezelsbruggetje – het wordt voorjaar – dus vooruit!

Slaapritme verstoord

Als we de klok verzetten zijn de meeste mensen een beetje in de war door een verstoord slaapritme. Je (her)kent ze vast wel, warrig haar, wallen onder je ogen, gapen en zelfs de koffie houd je niet op de been.. Je biologische klok moet weer even wennen aan dit nieuwe ritme van de zomertijd. Dus kom op – ontwaak uit je winterslaap en zorg goed voor jezelf. Want goed slapen, gezond eten en beweging helpen je gauw wennen aan dit nieuwe ritme!

Goede nachtrust

Als we de klok verzetten worden de dagen weer langer, dus meer zonlicht om je batterij mee op te laden. Maar al dit extra zonlicht in je slaapkamer kan ook zorgen voor een slaapproblemen. Een goede nachtrust draagt bij aan een goed humeur en geeft je voldoende energie om fit wakker te worden, naar je werk te gaan, sportief te zijn. Blije mensen zien we graag! Wist je dat verduisterende of lichtdichte gordijnen je kunnen helpen om de slaapkamer extra donker te maken, waardoor jij beter slaapt en dus ook voldoende nachtrust krijgt?