Onbewust worden we toch iedere keer beïnvloed door allerlei trends. Wat jaren “LELIJK” was zo ineens weer heel hip. Het nieuwe jaar is alweer even bezig, maar wat gaan we de komende tijd zien op interieurgebied? Omdat wij raamdecoratie voor jouw interieur maken, zijn we bijna dagelijks bezig met kleuren en stoffen. Dagelijks worden we geconfronteerd met de nieuwste kleur- en interieurtrends.

Het komende jaar gaan we ons letterlijk omhullen in textiel. Textiel is niet langer alleen gemaakt voor de kledingindustrie, maar wordt ook in het interieur toonaangevend. Woontrends en kleurtrends volgen elkaar snel op.

Of het nu om dekens, kussen, wandkleden of gordijnen gaat. We zijn massaal op zoek naar zachte mooie materialen in huis. Het kan variëren van super technische stoffen met digitale prints in alle kleuren of de hang naar oude ambachten en natuurlijke materialen als wol en vilt.

Deze prachtige, natuurlijke materialen zijn nog steeds niet weg te denken in ons huis. Hoe meer handwerk en ambacht des te geliefder. Verschillende structuren en volumes; Het mag leven en hoeft niet perfect te zijn.

Bron: Elle.be

Warmte en sfeer d.m.v. zachte materialen en kleuren, zoals camel, beige, nude (oudroze), paars, diep donkerrood, terracotta, okergeel. We zien ook veel groen en modderbruin.

We spelen met een combinatie van sobere textiel en rijk bewerkte materialen. Een vleug glamour mag niet ontbreken. Denk aan marmeren en gouden details.

Jarenlang zijn de interieurbladen als VTwonen, Elle wonen en Eigen huis & interieur niet zo uitbundig in kleuren en materialen geweest als dit jaar. Feitelijk kan alles weer. Ik herken ook een jaren ‘70 en ‘80 sfeer….(of word ik nu gewoon oud!)

Verrassende nieuwe kleurencombinaties, waar we een aantal jaren geleden heeeeeeel hard van geschrokken waren.

Wat opvalt, is dat zwart op het moment hard wordt ingehaald door meer, warme bruintinten. 

We geven je een kleine tip en kleuradvies J

Bruin – “ het nieuwe zwart”

Bron: Madam Stoltz - Ad Magazine.fr

Interieur wordt speels en organisch. De jarenlange industriële trend wordt nu gecombineerd met zachte en ronde vormen (denk aan fluwelen stoelen en ronde tafels in combinatie met staal)

De Velvettrend zet ook door komende periode. Gecombineerd in mooie, warme tinten. Door zijn weelderige glans past het goed in iedere woonstijl. Je kunt het goed combineren met gouden en luxe accessoires voor een extra glamoureus effect in jouw woonkamer.

We willen allemaal ons eigen droomhuis, waar we ons thuis en geborgen voelen. Lekker in onze cocon met gezin en vrienden. Of wat dacht je van Digi-Detox.

Zo blijft ook de Scandinavische invloed ook in ons interieur zichtbaar. Wederom de kenmerkende natuurlijke en pure eenvoud in combinatie met de typerende Scandinavische prints.

Bron: Sage & Claire - Pinterest

Nog steeds hot en actueel is het verduurzamen, energie besparen en nieuwe creatieve manieren verzinnen om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Denk ook aan initiatieven als de “Nationale week zonder vlees” en “Zeg nee tegen vervuiling.”

De materialen in dit sustainable thema passen: kurk – jute – riet – linnen – wol en bedenk vooral, dat je niet alles hoeft te vernieuwen in jouw huis om woontrends te volgen. Wees creatief en maak van oud nieuw of combineer oud met nieuw.

Als interieurstylist en textiellovers kunnen we onze lol op met de nieuwe grote Jungle bladvormen, dieren prints, bloemen en gouden jacquard geweven dierenprints. Je ziet ook veel Prints en patronen uit met Afrikaanse en zuid Amerikaanse invloeden. Ook echte bloemen en planten blijven. We zorgen voor onze omgeving en voor onszelf. Leven bewuster met en in de natuur. Lees ook tuininspiratie2019.

Hopelijk hebben we jullie weer een klein beetje wooninspiratie gegeven. Check ook onze nieuwe stoffen even nu je er toch gezellig bent!

Liefs.

Maartje