Een droomhuis willen we allemaal!. Interieur en design is helemaal hot op het moment. Trends wisselen elkaar snel op. Wij zijn ook continu op zoek naar mooie stoffen voor raamdecoratie.

En wat hebben we er weer zin in! Durf jezelf te zijn en je eigen stijl te creëren, wees uitgesproken in jouw keuzes. Het mag allemaal! Mooie stoffen en kleuren. Voor ieder wat wils. Zo zijn er een hoop woontrends en zijn we gelukkig niet gebonden aan 1 stijl.. Kleuren en materialen zijn na jarenlange crisis weer uitbundiger en veel meer uitgesproken. Door kleine aanpassingen kun je een totaal nieuwe sfeer neerzetten. Durf te veranderen en te spelen met kleur. Laten we ons huis weer eens aanpakken. Tijd voor een make over!

We helpen je graag een handje op weg door een korte uitleg te geven van de interieur trends welke op dit moment actueel zijn.

Industrial

Deze trend is er alweer een tijdje, maar is ook eigenlijk tijdloos.  Ook in de gordijnstoffen komt deze trend terug.

We zien grof geweven stoffen,  jeans en stugge doorleefde leersoorten voorbij komen. Maar ook mooi stoere stoffen in duurzame en natuurlijke materialen. Denk aan soepele linnens.. Door de combinatie van verschillende materialen en vintage items uit oude fabrieken en lofts creëer je je eigen sfeer

Bron: Form Makers / eigen foto

Botanisch

In dit thema gaat het voornamelijk om het natuurlijke! Je ziet veel prints en fotoprints van bloemen en planten. Grote bladeren gedrukt op stof of zelfs xl flamingo s en ananassen. Deze worden toegepast in zowel strakke interieurs als in de meer natuurlijkere woonstijl. Zoek een combinatie van designer items uit de jaren 50, 60 en 70 of met rotan meubels. Ook hier geldt; maak je huis eigen en niets is te gek!  Kijk voor ideeën en woon inspiratie ook in de tijdschriften zoals VT Wonen.

Bron: eigen foto / Vtwonen

Color blocking

Leef je uit met licht-donker, koud-warm en complementair. Kleuren mogen sterk contrasteren En je ziet veel grafische vormen.

Net als in de botanische woonstijl staan bij deze trend de kleuren centraal. Maar hier gaan we net even een stapje verder. Tevens zit er een grafisch aspect in dit thema. Door de belijningen grafisch en geometrisch te houden creëer je een eenheid.
Het gaat hier om de grote kleurcontrasten. Als je van iets subtieler houdt kan je ook spelen met ton-sur- ton kleuren.

Bron: Josephburg / Josephburg

Rijk en klassiek

Een woontrend die we meenemen uit de vorige jaren is het gebruik van rijke stoffen met klassieke structuren zoals velours en fluweel. Je ziet ook steeds meer meubels van fluweel en velours die je interieur echt een rijk en klassiek gevoel geven. Het fijne van deze luxe stoffen is dat ze ook nog eens energie besparen. Ze houden de kou langer buiten en veraangenamen het klimaat en de akoestiek in huis. Ben je handig, maak er een paar mooie warme kussens bij met een stoer breisel! Want die mogen niet ontbreken in je interieur. Ga aan de slag met gebreide plaids en kussens om jouw interieur echt van nu te maken

Bron: eigen foto / Wayfair

Rustic

Tijdloos, maar nog steeds erg geliefd bij veel mensen. De landelijke look is op dit moment iets minder zoet. Er worden mooie grove en natuurlijke materialen gebruikt. Denk dan bijvoorbeeld aan linnen en mooie structuren van wol en katoen.

Persoonlijk vinden wij dit een enorm sfeervolle stijl. Ben jij iemand die zich graag in de buitenlucht bevindt dan kun je met behulp van deze stijl de natuur zo naar binnen halen. Landelijk heeft een brede betekenis als je het ons vraagt. Misschien denk jij bij landelijk direct aan platteland en eenvoudig. Een ander woord voor landelijk is ook wel rustiek. Het geeft je een huiselijke sfeer en creëert rust en dat roept bij een mens tevredenheid op.

Bron: eigen foto / Sheepy

Maak jouw interieur af met de gordijnen van 123gordijn:

  • Ze passen in vele interieurstylen
  • Vele kleuren, soorten en materialen
  • Nu je keuze gemaakt? Binnen no-time jouw woonstijl klaar!