Het is weer bijna lente en de eerste kriebels voor een schoon en fris huis zijn niet te missen! Maar hoe pak je dat nou aan en waar begin je? We helpen je graag bij het organiseren van deze klus en geven je een paar tips om je voorjaarsklus mee te beginnen.

Tip 1 - Maak een schema

Het is geen goed idee om zomaar ergens te beginnen, meestal heb je na de eerste klus geen overzicht meer en vaak ook geen zin om verder te gaan. Maak een lijstje van de dingen in huis die je wilt aanpakken en werk ruimte voor ruimte af. Op deze manier blijft het leuk en krijg alles de focus en aandacht voor het beste en schoonste resultaat.

Tip 2 - Moment voor jezelf

Begin de dag goed en zorg eerst voor jezelf. Verzamel je spullen voor de klus en zet alles klaar, nu heb jij eerst even een moment voor een kop koffie om in je hoofd de klus te klaren. Pak meteen even een interieur tijdschrift mee (wij zijn fan van de vtwonen) om inspiratie op te doen voor jouw voorjaarshuis!

Tip 3 - Blinkende ramen

Wij vinden erg fijn en belangrijk om beginnen met de ramen! Schone en glanzende ramen zorgen ervoor dat de ruimte direct opfrist en mooier lijkt. Het begint met de zonnestralen die je huis binnenkomen en meteen zorgen voor het fijne lente-gevoel in huis. Want zeg nou zelf, de eerste zonnestralen zijn prachtig maar doen niet zoveel met je humeur en interieur als je door ramen bijna niet naar buiten kan kijken door de viezigheid. Dus hup in actie en poets de winter eerst weg!

Tip 4 - Vergeten voorjaarsklusje - Gordijnen wassen

Vaak wordt de raamdecoratie vergeten bij de voorjaarschoonmaak. De ramen zijn weer schoon, maar de lap stof ernaast is toch een beetje smoezelig geworden. Meestal is het geen probleem om de gordijnen te wassen, maar check altijd even of je gordijnen gewassen kunnen worden. De meeste gordijnen zijn voorzien van een label met wasvoorschrift. Is dit niet het geval, dan adviseren we dit te checken bij de winkel waar je ze aangeschaft hebt. Bij 123gordijn staat online bij het product altijd aangegeven wat het wasvoorschrift is. Houdt er rekening mee dat stoffen van katoen altijd een hogere krimp hebben ten opzichte van polyester stoffen.

Gordijnenwassen – Checklist

  • Check het wasvoorschrift
  • Haal de haken van het gordijn voor het wassen
  • Stop de bovenkant in een waszakje of panty, zo voorkom je beschadigingen
  • Maak een inschatting van de hoeveelheid – past dit in mijn wasmachine?
  • Als het niet past, ga naar een specialist voor het reinigen van je gordijn
  • De meeste gordijnen kunnen nat opgehangen worden (voorkom kreukels)

Gordijnen gewassen maar niet meer naar smaak of het wordt niet meer schoon? Kijk in onze shop of er iets naar wens bij zit en vraag gratis proefstalen aan.

Tip: Wil je weten wat de wasvoorschriften betekenen? Lees het wikipedia artikel over wasvoorschriften hier.