Voorjaarsschoonmaak meer iets voor je oma...Echt niet! 

Heerlijk die lentekriebels en de eerste warme zonnestralen. Behoefte aan een opgeruimd huis, tuin of balkon? Wij helpen je graag bij het organiseren van deze klus en geven je een paar tips om je voorjaarsklus mee te beginnen. Misschien moeten we dit jaar ook maar eens ontspullen. Oude spullen eruit en ruimte voor nieuwe ideeën!

“Koop lekkere schoonmaakmiddelen en nieuwe doekjes voor een nog frissere schoonmaakervaring.”

 

Maak een schema

 

Het is geen goed idee om zomaar ergens te beginnen, meestal heb je na de eerste klus geen overzicht meer en vaak ook geen zin om verder te gaan. Maak een lijstje van de dingen in huis die je wilt aanpakken en werk ruimte voor ruimte af. Op deze manier blijft het leuk en krijg alles de focus en aandacht voor het beste en schoonste resultaat.

 

Moment voor jezelf

 

Begin de dag goed en zorg eerst voor jezelf. Verzamel je spullen voor de klus en zet alles klaar, nu heb jij eerst even een moment voor een kop koffie om in je hoofd de klus te klaren. Pak meteen even een interieur tijdschrift mee om inspiratie op te doen voor jouw voorjaarshuis!

 

Ruim op en gooi weg

 

Kijk goed naar wat je echt nodig hebt en verzamel de dingen die je wil weggooien.

Kapot gooi je weg en de andere spullen kunnen misschien naar de kringloop voor een tweede leven.

Bedenk een fijne sfeer voor in huis. Kijk in tijdschriften en maak een plan. Pak deze bij elke beslissing erbij. En blijf bij je plan: als je helder hebt wat je wilt, dan is de kans op miskopen kleiner en hoef je daarna geen spullen weg te gooien.

Blinkende ramen

 

Wij vinden erg fijn en belangrijk om beginnen met de ramen! Schone en glanzende ramen zorgen ervoor dat de ruimte direct opfrist en mooier lijkt. Het begint met de zonnestralen die je huis binnenkomen en meteen zorgen voor het fijne lente-gevoel in huis. Want zeg nou zelf, de eerste zonnestralen zijn prachtig maar doen niet zoveel met je humeur en interieur als je door ramen bijna niet naar buiten kan kijken door de viezigheid. Dus hup in actie en poets de winter weg!

 

Vergeten voorjaarsklusje  - Gordijnen wassen

 

Vaak worden de gordijnen vergeten bij de voorjaarschoonmaak. De ramen zijn weer schoon, maar de gordijnen zien er smoezelig uit en ruiken nog naar het kerstdiner . Meestal is het geen probleem om de gordijnen te wassen, maar check altijd even of je gordijnen gewassen kunnen worden. De meeste gordijnen zijn voorzien van een label met wasvoorschrift. Is dit niet het geval, dan adviseren we dit te checken bij de winkel waar je ze aangeschaft hebt. Bij 123gordijn staat online bij het product altijd aangegeven wat het wasvoorschrift is. Houdt er rekening mee dat stoffen van katoen altijd een hogere krimp hebben ten opzichte van polyester stoffen.

 

 

Gordijnenwassen – Checklist

 

  • Check het wasvoorschrift
  • Haal de haken van het gordijn voor het wassen
  • Stop de bovenkant in een waszakje of panty, zo voorkom je beschadigingen
  • Maak een inschatting van de hoeveelheid – past dit in mijn wasmachine?
  • Als het niet past, ga naar een specialist voor het reinigen van je gordijn
  • De meeste gordijnen kunnen nat opgehangen worden (Lekker niet strijkenJ, maar nat uithangen)

 

Kunnen de gordijnen niet gewassen worden? Hang ze een nacht buiten in de mist.

Gordijnen gewassen maar niet meer naar smaak of het wordt niet meer schoon? Kijk in onze shop of er iets naar wens bij zit en vraag gratis proefstalen aan.