Wanneer je gaat verhuizen komt er veel organisatietalent bij kijken. Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken en rekening mee moet houden. Wij begrijpen dat je heel goed een aantal zaken zelf kunt organiseren en veelal is verhuizen ook een stukje logisch nadenken. Daarnaast zijn er tegenwoordig veel handige checklists voor verhuizen online te vinden. Maar er zijn ook dingen die vergeten worden of toch lastminute nog meegenomen moet worden en juist deze dingen zorgen voor stress. Dit zijn onze verhuis tips voor jouw nieuwe woning.

Tip 1 – Meten is weten

Tijdig inmeten bij je nieuwe woning is zeker handig zo weet je of je huidige of nieuwe meubelen wel passen. Het is zonde als je kosten hebt gemaakt voor spullen die net niet passen of misschien wel meubelen neer gaat zetten die eigenlijk te klein zijn voor de ruimte. Bereid je dus goed voor, zorg dat je de juiste afmetingen hebt genoteerd, zet het netjes in een document of op een schrijfblok dat je er altijd bij kan pakken. Onze bestelhulp geeft je tips voor het meten van je kozijnen.

Tip 2 – Maak een inrichtingsplan

Of je nou een nieuwe woning hebt gekocht of in een huurhuis gaat wonen, een inrichtingsplan is altijd een goed idee. Zo weet je op tijd of je (bijvoorbeeld) voldoende verlichting hebt in huis, of je spullen passen en ook bij elkaar passen. Wanneer je tijdig je plan klaar hebt, kan je ook goed je budget bepalen en op zoek gaan naar de juiste spullen en helemaal goed voor de portemonnee - aanbiedingen in de gaten houden. Met een goed plan zorg je dus ook goed voor je uitgaven, want verhuizen is al duur genoeg.

Tip 3 – Plannen!

Het klinkt overbodig maar een goede planning doet wonderen bij een verhuizing! Of je alles zelf wilt doen of wanneer je het uitbesteedt – alle partijen willen graag weten wat er van hen verwacht wordt en jij kan in de gaten houden of ook alles gedaan is. Weet je wat vaak wordt vergeten bij het plannen van een verhuizing? De levertijden van de verschillende leveranciers (aannemer, hovenier, winkels etc). Met jouw planning en inrichtingsplan ben je goed voorbereid en weet je vooraf handig in te spelen op vertragingen bijvoorbeeld.

Vergeet je raambekleding niet!

Wist je dat veel mensen geen kosten opnemen in hun inrichtingsplan voor raambekleding? Vaak wordt gedacht dat je dat zo even haalt bij de bouwmarkt, ophangt en klaar. Ook de kant-en-klare raamdecoratie is niet goedkoop en helemaal niet wanneer je de hele woning nog moet voorzien van gordijnen, vouwgordijnen of rolgordijnen. Onze tip – vraag altijd vooraf stalen aan van producten zodat je deze kan vergelijken met verf of andere meubelen. De proefstalen van 123gordijn zijn altijd gratis, zo helpen we jou een beetje op weg.

Levertijd 123gordijn

De levertijd voor onze gordijnen op maat is maximaal 3 weken. Bij voldoende voorraad kunnen we zelfs binnen een week je huis voorzien van maatwerk raamdecoratie. Voor vouwgordijnen hanteren we een iets langere levertijd ivm het extra werk dat hiervoor gedaan moet worden.