Met dat lekkere lentezonnetje van de afgelopen dagen, krijgen wij ook de zomer in ons bol. Tijd om naar buiten te gaan en eindelijk de zon weer te voelen op ons gezicht.

Stilzitten is niet echt mijn ding, dus dan maar lekker buiten aan de slag!

Beetje blad opruimen, bomen snoeien. Groencontainer is zo weer gevuld. Ik zet ook altijd gezellig een vuurkorf aan, daar kan je dan stiekem nog wat blad en takken in gooien, dat ruimt nog sneller op. Onze containers zitten  super snel vol.

Ik las net, dat als we nog nieuwe bomen willen planten, we deze voor eind april in de grond moeten hebben i.v.m. het wortelen.

De "witte platic tuinstoelen," of ze nou lekker zitten of niet. Ze kunnen echt niet meer anno 2019!

Wanneer ik om me heen kijk, dan zie ik tweede woonkamers herrijzen in onze tuinen. Compleet gestoffeerde banken met zachte kussens tot aan kroonluchters in de bomen en zelfs; buitengordijnen of outdoorgordijnen!  (123buitengordijn, handel)???

Heerlijk dat je je woonruimte in de zomer kan verdubbelen. En wij leven "als het kan" BUITEN!

Heb jij een kleine tuin of een balkon? Laat je inspireren door pinterest en instagram. Wat een creatieve ideeën om kleinere buitenkamers in te richten. Love it….. ❤❤❤

Misschien vind je het leuk om ook onze woontrends2019 te lezen?

Ik durf het bijna niet te laten zien, maar ok.....⬆

Onze tuin is een ratjetoe op het moment. We zijn nog niet eens klaar binnen met verbouwen, laat staan dat er al aandacht en tijd voor de tuin is. Hopelijk kan ik jullie volgend jaar iets laten zien.

Maar als je vraagt naar mijn tuinstijl, dan ga ik voor veel groen en bloemen. Niet te netjes. Ik kies dan ook vaak net even voor dat miskleuntje, dat overblijft bij het tuincentrum, omdat ie net niet symmetrisch is. En verder kan ik nooit zo goed kiezen en ben ik snel weer uitgekeken op de verschillende woonstijlen. Dus ik verander regelmatig weer.

Welke stijl tuin/balkon kies jij?

Zorg altijd voor veel groen in en om het huis. Groen staat voor emotionele groei en het leven, het heeft een ontspannende invloed op ons en geeft positieve energie. En, het past ook nog eens in al de nieuwe tuintrends en balkontrends van 2019.

BOHO Bohemian Ibizastijl

Het blijft een top sfeertje en we worden dan ook steeds geïnspireerd door het hippie en partyeiland Ibiza.

Deze typische bohemian style is een veel toegepaste trend. Een lekkere gypsie look, met retrokleuren en hang naar de jaren '70.

Verzamel al je kleedjes, kussentjes en vachtjes die je hebt.

Steek de kaarsjes aan maak gezellige lichtstrengen. Combineer met veel planten en groen.

Ik zou mijn marokkaanse dienbladen, lantarens en kaarjses lekker naar buiten doen. Waanzinnig leuk ook op een balkon of in een kleine tuin. Wanneer je zorgt voor een overkapping, dan hoef je ook niet iedere avond al jouw kleedjes op te ruimen, maar kan het gewoon lekker blijven liggen. Dat scheelt weer haha

.

Landelijk en Romantisch

Bij deze stijl denk ik altijd aan een landelijk interieur als woonstijl met bijpassende sfeer in de tuin doorgevoerd.

Het is niet helemaal mijn soort tuin, maar ik heb een vriendin met zo’n tuin. En als ik haar knisperende tuinpad met grind op loop, vind ik het altijd verrassend gezellig en voel ik me super welkom.

Zij maakt altijd van die heerlijke hoekjes en groepjes van potjes en teiltjes. Waanzinnig creatief en inspirerend om bij haar een vers munttheetje te slurpen tussen de buxussen en mooie blauwe hortensia’s.

Industriële tuininpiratie

Zelf neig ik op het moment ook een beetje naar deze stoere, industriële tuinstijl. Veel zwart en antraciet, gecombineerd met het groen en blad van de planten en bomen.

Ik hou van de mooie, ruwe en robuuste materialen zoals beton, gebikte muren met resten van pleisterwerk. Door het te combineren met mooie onbewerkte en doorleefde houten meubels wordt het ook wat warmer. Mooie stalen vuurschaal om een fikkie te stoken....en klaar!!!

O nee, vergeet het leukste niet. Shoppen op internet voor leuke, stoere woonaccessoires. Buitenverlichting of metalen stoelen. Wanneer je budget hebt voor stalen openslaande deuren of gezegend bent deze al te hebben…..lucky you.

Etnische stijl

Mooie grootbladige en tropische planten en bamboe. Denk bijvoorbeeld aan bananenplanten. Bomen met mooie stammen en wortels in het zicht. Combineer dit met veel hout en rotan in de tuinmeubels. Denk aan batik kussens in mooie terracotta kleuren en geel en bruin. Maar ook grafische zwart wit patronen. Eigenlijk vind ik dit ook wel weer een super sfeertje. Wat jullie?

Budget DIY

Ben jij een echte interieurstylist of wil je gewoon lekker b lekker creatief bezig zijn? Check verschillende websites en pinterest voor fantastische DIY inspiratie om jouw tuin op te leuken. Zo vond ik deze super simpele moestuinbordjes van wijnkurken. Weer een reden om af en toe gezellig een wijntje te drinken haha ….Cheers op een heerlijke Lente! Liefs, Maartje