Do’s en Dont’s

Wij leveren de gordijnen en jij wil graag weten hoe je ze het beste kunt ophangen.

Hoe creëer je het beste effect. Waar dien je rekening mee te houden anno nu? Ik snap dat je het ontzettend spannend en leuk vindt om nieuwe gordijnen uit te kiezen. Misschien zelfs wel een beetje eng en of heel errug spannend.

Daarom dacht ik om hier een post over te maken!

Zo kan ik je misschien een klein beetje op weg helpen en inspireren.

Hieronder de 2 vuistregels voor het mooiste effect waar je absoluut rekening mee moet houden om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw nieuwste aanwinst:

“De gordijnen”….????

Ze kunnen de ruimte maken of breken; ze laten het groter, ruimer en sfeervoller lijken of juist klein en hokkerig. Dit laatste wil je natuurlijk niet en is bovendien eeuwig zonde.

Een van de geheimen van een succesvolle raambekleding is om ze juist te plaatsen in de kamer.  Je wilt tenslotte de ruimte iets extra’s geven.

De juiste sfeer en looks. Het maakt niet uit of goedkope gordijnen van bijvoorbeeld de IKEA, Kwantum of Leen Bakker hebt. Je kunt ook met deze, door het juist te gebruiken, spelen met de ruimte en het licht.

Andersom kun je met het ophangen van zelfs de duurste gordijnen de ruimte verpesten!

Do

Hang de gordijnen indien mogelijk hoog en breed. Wanneer de gordijnen lengte  hebben worden de kamer/ plafons optisch hoger.

Don’t

Hang de gordijnen net boven en langs het raam. Maak je de gordijnen niet lang genoeg, dan ziet het er net een beetje propperig uit.

Verder is er heel veel visueel materiaal te vinden op Pinterest hoe je wel en niet de gordijnen zou moeten ophangen en wat het effect is. Superhandig, dus kijk maar even

Lengte van de gordijnen bepalen

Om de maat van vloerlengte gordijnen te bepalen, meet je vanaf de bovenkant van de rails  tot aan de vloer.

Meet bovenkant rails tot aan de vloer. Standaard houden wij hier 2 cm op in

Voor wat betreft de zoom van de gordijnen vind ik het zelf altijd mooi, wanneer het ruim over de grond hangt. Wanneer jij dit ook mooi vindt, dan tel je, afhankelijk van hoe ruim je het wil minimaal 7 cm bij de hoogte op. Wel meer werk met schoonmaken, want het is dan extra aantrekkelijke voor stof en haren van onze lieve hond Puck!

Wanneer je het prettig vindt dat het gordijn wel volledige lengte heeft en net geen  hondenharen en stof hapt, dan tel je 1,5 a 2 cm bij de hoogte op. Dit heet staand.

Om de maat van vloerlengte gordijnen te bepalen, meet je vanaf de bovenkant van de rail tot aan de vloer.

 

Voor nu nog even volhouden en vooral gezond blijven!

❤️

Sabine