Bron: Huizendop

Jaja, de klok is weer een uur verzet. Een uur vooruit wel te verstaan. Dit betekent altijd een uurtje korter slapen. Ik heb er zelf altijd even last van. De dagen worden langer en om toch te zorgen, dat je lekker donker kunt slapen, zou je eens kunnen kijken naar onze gordijnen.

Vaak hebben ook de kinderen last van het langere licht. Je kunt de slaapkamers op verschillende manieren donker(der) maken.

Er zijn globaal 3 manieren om te verduisteren.

Black – out

Het gaat hierbij om hele technische stoffen, welke uit 3 lagen bestaan die tegen elkaar zijn geplakt. Het middelste gedeelte zorgt ervoor dat er 0% licht door het doek komt. De andere 2 kanten zorgen voor de look van het gordijn aan de zichtkant en de achterkant. Bekijk al de lichtdichte overgordijnen.

Dim – out

Hierbij verduister je de kamer. Je maakt het donkerder, dus verwar dit niet met een black-out, waarbij je al het licht weghaalt. Het licht wat je filtert middels deze dim-out is afhankelijk van de kleur 80-90%. Donkere kleuren houden meer licht buiten de kamer dan een lichte kleur dim-out.

Doordat deze stoffen in 3 lagen geweven zijn met een zwarte draad in het midden houden zij een hele boel licht weg uit de kamers. Je kunt ze ook goed gebruiken in andere ruimtes, dan de slaapkamers. Ze filteren voldoende licht om ook nog fijn naar het beeldscherm te kunnen kijken. Bekijk onze verduisterende overgordijnen en slaapkamergordijnen.

Lichtdicht voeren

Wanneer jij niet het juiste kleurtje of stofje kunt vinden in de bovenstaande stoffen, dan kun je er ook altijd nog voor kiezen om een gordijn lichtdicht te laten voeren. Dan kun je en het looks en functionaliteit van het gordijn mooi combineren. Wil je weten wat onze standaard lichtdichte voering is? Check!

Nog een mooi bijkomend voordeel van gordijnen is dat ze een isolerende werking hebben en dus straks ook mooi de warmte buiten houden. Dat wordt pas een heerlijke nachtrust. Weltrusten????

Wanneer je nog twijfelt? Vraag dan even jouw proefstaaltjes aan.