Bron: Lindsey Marie

Groningen

Aanstaande vrijdag staat weer in het teken van Oranje boven…. Het typische Hollandse feest van de oranje tompoezen en oranjebitter.

We zijn lekker een dagje vrij. Ga je zelf op de vrijmarkt staan of ga je lekker rondstruinen tussen de tweedehands spulletjes.

Onze Koning Willem Alexander en zijn familie bezoeken dit jaar op 27 april 2018 de stad Groningen. Er zal dit jaar dan ook een speciale planning zijn. Uiteraard is er ook een vrijmarkt in Grunn, maar deze zal dit jaar op verplaatst zijn naar een andere locatie namelijk “Het Noorderplantsoen.”

Houdt rekening met extra drukte dit jaar, omdat er duizenden extra bezoekers worden verwacht, is de gebruikelijke locatie langs de singels niet geschikt. In de sfeervolle omgeving van het park met hopelijk mooi weer, zal de vrijmarkt ongetwijfeld even succesvol en gezellig zijn als andere jaren! Extra dit jaar is de speciale kindervrijmarkt op de Westerhaven.

 

Bron: Blond A’dam - Eigen

Utrecht

Ik hou ervan om al vroeg op te staan, omdat de mooiste spullen dan nog niet verkocht zijn. Op zoek naar schatten. Een van de grootste vrijmarkten van Nederland is in Utrecht. Deze markt begint de avond voor koningsdag al. Je kan vanaf 18 uur al lekker over de grachten gaan zoeken naar leuke spullen. Er is van alles te zien, maar je kan ook heerlijk een terrasje pakken aan de grachten.

Alle straatjes en grachten zijn in koningsferen. Bovendien heeft het extra sfeer omdat het in de avond is. Op koningsdag zelf is er ook ontzettend veel te zien en te beleven op deze markt.

 

Bron: Jennifer Pallian - Eigen

Amsterdam

Ga met de kinderen naar het Vondelpark. Hier worden alleen maar spullen van en door kids verkocht. Denk aan speelgoed en stoere tweedehands merkkleding. Je kan er natuurlijk ook altijd wat lekkers eten en drinken en er zal ongetwijfeld een optreden zijn.

Zonder kinderen kan je naar het centrum of naar Amsterdam-Zuid. Vind jouw vette vintage retro eyecatcher.

Amersfoort

Het creatiefste straatje met koningsdag vind ik de Bloemendalsestraat. Hier vind je van alles. Denk aan leuke winkeltjes: van heerlijke eettentjes tot en met haarstylisten.

Zelf ben ik hier met regelmaat geweest. Er is altijd een leuk muzikaal programma en poppenkast of voorstelling voor de kids. Er zijn super lekkere hapjes en drankjes van de ondernemers in deze straat. Alle plekken zijn al gereserveerd voor dit jaar, dus je kan lekker rondstruinen en er is genoeg te zien.

Nog tijd en zin om verder te kijken loop de binnenstad door. Ook deze zal vol liggen met kleedjes.

Zwolle

Er is weer genoeg te beleven op het Assendorperplein tijdens Koningsdag. Het definitieve programma is nog niet bekend, maar denk aan een vrijmarkt, live muziek, kinderactiviteiten en (dat is wél bekend) een afterparty bij De Enk en Eureka. In Park Eekhout wordt voor het zevende jaar op rij het toffe familiefeest Oranjepret in park Eekhout georganiseerd, bomvol (gratis!) activiteiten voor kinderen en ouders. En voor de fans is er natuurlijk ook de befaamde Kleedjesmarkt op de Diezerpromenade.

 

Bron: Sofiya Levchenko – Luke Tanis

Maastricht

Misschien de meeste kans op een stralende koningsdag is in het zuiden van ons land.

In Maastricht is het tijdens Koningsdag in het Stadspark tijd voor een gezellige vrijmarkt waar jong en oud hun spulletjes aan de man brengen terwijl live bands voor een extra gezellige sfeer zorgen.

Ook is er dit jaar weer veel muziek en vermaak. Er treden verschillende bands op. Check het programma op de website van Maastricht.