Kleur is helemaal “hot”

Na jarenlange grijze, zwarte en naturellen is het weer tijd voor kleur. Je ziet dit in de mode, maar ook in het interieur. Uni’s maar ook veel gekleurde, opvallende prints. Eigenlijk kan alles bij elkaar: Lekker mixen voor spannende kleurcontrasten. Creëer je eigen sfeer door middel van kleur. Nix moet! Alles mag.

Kleuren zijn te vergelijken met muziek. Je hebt klassieke kleuren, maar ook moderne kleuren. We kennen oude singeltjes, maar ook nieuwe muziek. Kleurgebruik is typerend voor de tijd, waarin we leven. Zo volgen kleurontwikkelingen elkaar snel op. Ook is het zo dat mensen met blauwe ogen anders tegen kleuren aankijken dan iemand met bruine ogen. De kleur van jouw ogen zou zo maar je favoriete kleurkeus kunnen bepalen. Iemand met bruine ogen valt eerder voor pasteltinten en zachte, rustige kleuren. Iemand met blauwe geeft de voorkeur aan vollere, heldere kleuren. Hoe iemand met blauwe ogen tegen de kleur rood aan kijkt is voor iemand met bruine ogen een hele andere ervaring. Dan hebben we het nog niet eens over mensen die kleurenblind zijn. Ik zou best een keer willen ervaren, hoe zij de wereld zien.

Bruine ogen hebben meer pigment. dan in blauwe ogen, dus bruine ogen kunnen ook veel beter licht verdragen dan dat blauwe ogen dat kunnen. Als je iemand met blauwe ogen bent, heb je je dan wel is afgevraagd waarom jij altijd zo snel je zonnebril erbij pakt? Ook al schijnt de zon nog niet eens.

Kleuren van nu...

Cool Blauw

De kleur blauw heeft een hoog gevoelswaarde. Het staat voor puur en zuiverheid. Blauw zorgt voor vertrouwen en een warm welkom gevoel. Blauw is eigenlijk het zelfde geval als met groen. De kleur creëert diepte en zorgt voor rust en stabiliteit in een kamer.

Bron: We and the color - roomed

Roze

Lang is deze kleur een beetje truttig geweest of werd alleen maar gebruikt in brocante interieurs of voor de babykamer van een meisje. Nu wordt roze juist gecombineerd met stoere interieurs. Door deze te matchen met stoere industriele meubels. De nieuwe roze van 2018 is iets vergrijsd en meer volwassen dan de zoete roze welke wij voorheen zagen.. De kleur staat voor openheid en liefde., maar geeft je het gevoel van heerlijk weg dromen in de ruimte met deze kleur.

Bron: Riviera Maison

Geel

Terug van weggeweest. En wat een fijne, vrolijke en zonnige kleur. Je waant je al snel in zomerse sferen. Het geeft een ruimte een frisse en opvallende uitstraling. In de natuur is het zo dat bijen afkomen op de gele bloemen. Eerder droeg ik al gele jeans. Ik heb geel zelfs gehaat, maar nu worden we er weer zoooo blij van dat ik zelfs mijn muren weer geel wil verfen. Wat is er nou fijner dan een kamer vol met mensen die aangetrokken zijn tot deze prachtige kleur in jouw ruimte.

Rood

Vandaag is rood de kleur van jouw lippen! De kleur rood straalt kracht uit. Het is een sterke, maar zeer sfeervolle kleur. Rood kan verschillende signalen afgeven. Waarom hij bij ons in het lijstje zit is omdat hij warmte uitstraalt en vaak wordt erkend als de kleur van je hart en de liefde. Dat is wat de kleur zo warm en intens maakt.

Bron: David Hockney

Oranje:

Naast het feit dat de kleur symbool staat voor Nederland en het koningshuis is het ook een hele krachtige kleur. Ja hij staat ook bekend om het Nederland elftal, maar dat maakt de kleur wel ontzettend bekend. Oranje heeft een beetje het zelfde effect als de kleur rood. Het is een sfeervolle en warme kleur.

Bron: VT Wonen – Werk aan de muur

Groen

De kleur groen zorgt voor een frisse en levendige uitstraling. Verder is het een natuurlijke kleur en staat het symbool voor vrede en hoop. Het is een rustgevende kleur in vergelijking tot rood, oranje en geel. Groen is een kleur die diepte creëert en zorgt voor rust en stabiliteit in een kamer.